Teismas nutraukė "signatarų bylą": mitingo organizatoriai įstatymų nepažeidė

Teismas nutraukė "signatarų bylą": mitingo organizatoriai įstatymų nepažeidė

Penktadienį Vilniaus 2-asis apylinkės teismas nutraukė vadinamąją "signatarų" Alvydo Medalinsko, Romualdo Ozolo ir Bronislovo Genzelio, rengusių kovo 17 d. mitingą Nepriklausomybės aikštėje, bylą.

Teismas nusprendė, kad mitingo organizatoriai įstatymų nepažeidė.

Teismas pabrėžė, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracija pakeitė mitingo vietą ir laiką nesuderinusi su organizatoriais ir jų nepakvietusi į posėdį, kuriame buvo pakeistas mitingo laikas ir vieta. Dėl to jie galėjo tikėtis, kad mitingas vyks anksčiau su savivasldybe suderintu laiku.

ELTA primena, kad visuomenininkams surašytuose administracinės teisės pažeidimo protokoluose buvo nurodoma, kad jie, rengdami mitingą, nesilaikė susirinkimo organizavimo tvarkos. Pagal savivaldybės išduotą leidimą, mitinguoti buvo leidžiama nuo 15 val. teritorijoje prie Seimo šalia automobilių stovėjimo aikštelės, tačiau visuomenininkai mitingą surengė nuo 14 val. kitoje Seimo rūmų pusėje.

Visuomenininkai teismo proceso metu savo kaltės nepripažino ir reikalavo, kad atsakomybėn už tyčinį trukdymą surengti mitingą laiku ir numatytoje vietoje būtų patraukti Vilniaus miesto savivaldybės valdininkai.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė yra pareiškusi, kad yra nustebusi dėl pradėto šio teismo proceso.

Tuo tarpu Premjeras Andrius Kubilius, vertindamas teismo procesą, yra sakęs, kad pilietinis aktyvumas yra sveikintinas, tačiau tai turi būti daroma laikantis taisyklių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder