Teismas: įpareigojimas atskleisti informacijos šaltinį - neteisėtas

Teismas: įpareigojimas atskleisti informacijos šaltinį - neteisėtas

Vilniaus apygardos teismas (VAT) antradienį patenkino naujienų agentūros BNS skundą dėl žemesnės instancijos teismo sprendimo leisti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti kratą šios agentūros žurnalistės namuose ir dėl įpareigojimo atskleisti įslaptintos informacijos paskelbimo šaltinį, rašo vz.lt.

VAT uždaruose posėdžiuose išnagrinėjo BNS skundus dėl Vilniaus apylinkės teismo priimtų sprendimų plačiai pagarsėjusioje istorijoje apie STT veiksmus tiriant šios naujienų agentūros paviešintos valstybės paslaptį sudarančios informacijos paskelbimo aplinkybes.

Apygardos teismas antradienį paskelbė patenkino skundus, konstatuodamas, kad žemesnės instancijos teismo teisėjas pažeidė įstatymus, leisdamas BNS žurnalistės namuose atlikti kratą ir įpareigoti ją atskleisti informacijos šaltinį.

Apylinkės teismo teisėjas Gediminas Viederis priimtą sprendimą motyvavo tuo, kad kratomis ir įpareigojimais atskleisti informacijos šaltinį galės būti efektyviai ištirtas galimas nusikaltimas, nes leis nustatyti asmenį, nutekinusį slaptą Valstybės saugumo departamento pažymą apie Rusijos planuojamą informacinę ataką prieš Lietuvos vadovus.

Apygardos teismas sutiko su BNS advokatų pateiktais argumentais, kad G. Viederio priimti sprendimai yra pertekliniai ir neproporcingi, pažeidžiantys žmogaus teises.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder