Teisingumo ministras: sudarydami sutartis žmonės bus saugesni

Teisingumo ministras: sudarydami sutartis žmonės bus saugesni

Nuo kitų metų steigiamas Notarine tvarka patvirtintų įgaliojimų registras, kuriame bus kaupiama informacija apie visus mūsų šalyje patvirtintus įgaliojimus.

Čia kiekvienas žmogus, taip pat ir įvairios institucijos, prieš sudarydamos sutartį, galės greitai ir patogiai pasitikrinti, ar kito asmens pateiktas įgaliojimas yra tikras ir galiojantis.

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, taip žmonės taps saugesni, o ir patys bus tikri, kad, pavyzdžiui, pirkdami butą ar namą, sutartį pasirašo ne su kokiu nors aferistu, o su teisėtu savininku ar jo įgaliotu asmeniu.

Tiesa, kartais sudarant sutartis net ir su teisėtu savininku žmonės negali būti tikri, kad sutartis iš tiesų teisėta. Taip yra tuomet, kai sutartį pasirašo neveiksnus arba ribotai veiksnus asmuo, o vėliau jo artimieji per teismus prašo sudarytą sutartį pripažinti negaliojančia.

Kad būtų užkirstas kelias ir tokioms situacijoms, nuo naujų metų taip pat pradės veikti ir Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registras. Jame bus tvarkomi duomenys apie visus teismo sprendimu neveiksniais ar ribotai veiksniais pripažintus asmenis, jiems paskirtus globėjus.

Taip sisteminta ir patogiai prieinama informacija leis užkirsti kelią šiems asmenims sudaryti sutartis be savo globėjų žinios, o kartu ir apsaugos juos nuo galimo globėjų piktnaudžiavimo jų atžvilgiu.

Abu registrus tvarkys Centrinė hipotekos įstaiga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder