Teikdama Seimui rinkimų organizavimo pataisas Prezidentė tikisi didesnio skaidrumo

Teikdama Seimui rinkimų organizavimo pataisas Prezidentė tikisi didesnio skaidrumo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ypatingos skubos tvarka teikianti Seimui įstatymų, susijusių su rinkimų organizavimu, pataisas, tikisi didesnio skaidrumo, teigia jos patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

"Prezidentės pagrindinis akcentas teikiant šias pataisas yra sąžiningi ir skaidrūs rinkimai", - antradienį interviu "Žinių radijui' sakė M. Lingė.

Prezidentės patarėjas pažymėjo, jog šalies vadovė siekia, kad už rinkimų pažeidimus baudžiamojon atsakomybėn būtų galima patraukti ne tik fizinius (kaip yra dabar), bet ir juridinius asmenis. Be to, šiuo metu tokio pobūdžio pažeidimai yra traktuojami kaip nesunkūs, todėl Prezidentė siūlo juos priskirti apysunkių kvalifikacijai.

"Prezidentė teigia, kad neturėtų būti takoskyros tarp paprastų ir rinkimų dokumentų klastojimo. Abu šie pažeidimai turėtų būti traktuojami vienodai ir už juos turi būti baudžiama vienodai", - kalbėjo patarėjas.

Šalies vadovė taip pat siekia, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) galėtų kandidatų registraciją panaikinti iki pat rinkimų dienos (šiuo metu įstatymu įtvirtinta, jog likus 15 d. iki rinkimų nebegalima panaikinti kandidato ar partijos registracijos). Prezidentės nuomone, VRK narys, deleguotas kurios nors politinės partijos, privalo nusišalinti svarstant partijos bičiulio klausimus.

"Prezidentė pataisas teikė skubos tvarka, nes tikisi, kad jos galiotų jau artimiausiuose pakartotiniuose rinkimuose", - atskleidė M. Lingė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder