Tautininkai surengė piketą prieš planuojamą globos įstaigų reformą

Tautininkai surengė piketą prieš planuojamą globos įstaigų reformą

Lietuvos tautininkų ir tautinio jaunimo sąjungos bei socialinio tinklalapio "Facebook" grupės "Neleiskime valdžiai grobti mūsų vaikų" aktyvistai ketvirtadienį surengė piketą prieš planuojamą globos įstaigų reformą. Taip tautininkai prisijungė prie pilietinės iniciatyvos, skirtos užkirsti kelią "juvenalinei justicijai".

Piketas surengtas prieš pat nevyriausybinių organizacijų, palaikančių visoje Europos vyksiančią kampaniją "Atverkime duris Europos vaikams", spaudos konferenciją.

Grupelė piketuotojų laikė Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos ir Tautininkų sąjungos vėliavas, plakatus su užrašais "Gaidžių "šeimas" - į "Vievio" paukštyną", "Lietuvos vaikai - ne eksporto prekė", "Iš vaikų globos namų - pas tėvą I + tėvą II?". Pikete demonstruoti ir asmeniškai VšĮ "Gelbėkit vaikus" generalinei direktorei Rasai Dičpetrienei ir vaikų psichiatrui, Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkui Dainiui Pūrui skirti ironiški plakatai - "Ponia Rasa, gelbėkit vaikus! Uždarykit visus Rytų kovos menų klubus - ten prieš juos naudoja FIZINĮ SMURTĄ" bei "DĖDE PŪRAI, o ar papasakosi apie "EUROPIETIŠKAS VERTIBES"??? ŽIAURIAI BŪTŲ ĮDOMU".

Tautininkų piketą visą laiką stebėjo pora policijos pareigūnų. Vienas policininkų taip pat domėjosi piketo tikslais, organizatoriais ir tuo, ar piketuotojai yra pateikę informaciją atsakingiems asmenims ir ar turi visus reikalingus leidimus, tačiau susibūrusių žmonių nevaikė.

Susirinkę tautininkai įžvelgė pavojų, kad įgyvendinus planuojamą globos įstaigų reformą vaikai taps pasipelnymo šaltiniu, eksportuojama preke. Pasak Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininko Juliaus Pankos, reformos tikslas yra sukurti palankią bazę vaikų eksportui ir sudaryti sąlygas vienalytėms šeimoms įsivaikinti.

Paklaustas savo teiginių motyvų, J. Panka teigė, jog įstatymiškai vaikai yra pakankamai saugomi.

"Iš tikrųjų, kad sužinotum šituos dalykus, nereikia kalbėtis su didžiausiais entuziastais šito dalyko, nes aš tikiu, kad jie turi tūkstantį argumentų. Pasižiūrėkime, kaip tas įstatymas "eina": įstatymas "eina" gražiai prisidengiant smurtu prieš vaikus, bet iš tikrųjų visi įstatymai prieš smurtą, prieš vaikus priimti seniausiai, viskas gerai, sistema yra taikoma, ir asocialios šeimos neaugina vaikų", - argumentavo J. Panka.

Anot Tautinio jaunimo sąjungos pirmininko, įtarimų kelia neaiškūs kriterijai, pagal kuriuos iš tėvų galėtų būti paimami vaikai.

"Atsiranda tokių įdomių terminų kaip emocinė prievarta, kaip kitokios prievartos rūšys, kurios net nepaaiškintos įstatymu, ir policininkas pats nuspręs, kada jam paimti vaiką iš šeimos ir per tris dienas informuoti vaiko teisių apsaugos instituciją. Tai yra daroma tokia totalitarinė mašina", - tvirtino J. Panka.

Pasak tautininkų, globos įstaigų reforma yra svarbi ir būtina, tačiau tai turi būti vykdoma skaidriai. Kaip alternatyvą globos namams tautininkai siūlo šeimynas ir įvaikinimo galimybę, tačiau - tik tradicinėms šeimoms.

"Globos namams alternatyvos, aišku, yra šeimynos ir normalių šeimų įsivaikinimas. Tai reiškia, kad tradicinių šeimų, tai reiškia, kad pilnų šeimų, nes dabar kitas žingsnis po vaikų namų panaikinimo, galima taip sakyti, sugriovimo, iš tikrųjų, sakau, bus keliamas klausimas dėl tų vienalyčių šeimų įsivaikinimo", - sako J. Panka.

Anot J. Pankos, jo prielaidos remiasi užsienio šalių pavyzdžiais. Jo teigimu, užsienyje vyriausybės yra nuolat spaudžiamos ir anksčiau ar vėliau jos būna palenkiamos.

Tautininkų sąjungos pirmininkas nepraleido progos pabrėžti ir savo neigiamų nuostatų seksualinių mažumų atžvilgiu.

"Aš manau, kad apskritai, vienalytė šeima yra neadekvati sąvoka. Jeigu žmogus save laiko Napoleonu arba Julijum Cezariu, jis yra paguldomas į psichiatrinę, o jeigu jis save laiko moterim, jį kažkodėl aš turiu toleruoti", - sakė J. Panka. Prasidėjus oponentų organizuotai spaudos konferencijai, piketuotojai persikėlė ir į konferencijų salę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder