Susisiekimo ministras: "išėję ar išvažiavę į kelią negalime atsipalaiduoti nė akimirkai"

Susisiekimo ministras: "išėję ar išvažiavę į kelią negalime atsipalaiduoti nė akimirkai"

Tai, kad net profesionalūs sportininkai kartais tinkamai nesuvaldo automobilių, rodo, koks pavojingas greitis ir kaip negalima lengvabūdiškai pasikliauti vairavimo įgūdžiais, teigia susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, reaguodamas į šeštadienį ralio "Vilniaus ralio 2013" metu įvykusią tragišką nelaimę. Ministras pabrėžia, kad rengiant automobilių sporto renginius pirmiausia būtina užtikrinti saugumą.

ELTA jau skelbė, jog vos prasidėjus Vilniaus raliui po nesėkmingo šuolio per tramplyną Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno ekipažas nesuvaldė automobilio, šis rėžėsi į žiūrovų būrelį ir partrenkė jauną moterį, ji nuo patirtų sužalojimų mirė. Susižalojo ir lenktynininkai.

Susisiekimo ministras pažymi, kad ši nelaimė dar kartą įrodo, kaip svarbu ne tik galvoti ar kalbėti, bet visada saugiai elgtis kelyje.

"Sveikindamas "Vilniaus ralio 2013" dalyvius ir žiūrovus sakiau, kad tūkstančiai žmonių gėrisi lenktynių technika, žavisi ralio favoritais, stebi pergalingą finišą ir svajoja taip pat virtuoziškai vairuoti automobilius, tačiau puikiai žinome, kad gerus sportinius rezultatus lemia atkaklus darbas, treniruotės, savitvarda ir ypatingas dėmesys saugumo priemonėms. Tai, kad net profesionalūs sportininkai kartais tinkamai nesuvaldo automobilių, rodo, koks pavojingas greitis ir kaip negalima lengvabūdiškai pasikliauti vairavimo įgūdžiais, - apgailestaudamas dėl žiūrovės žūties sakė R. Sinkevičius. - Labai užjaučiu moters artimuosius ir dar kartą noriu visiems pasakyti - išėję ar išvažiavę į kelią, nesvarbu koks intensyvumas jame, negalime atsipalaiduoti nė akimirkos, nes ji gali kainuoti gyvybę".

Susisiekimo ministras pabrėžia, kad nelaimingas įvykis įliejo didžiulį deguto šaukštą į medaus statinę, tačiau jis privalo būti ir rimta pamoka tiek dalyviams, tiek žiūrovams, tiek ralio organizatoriams, privalantiems užtikrinti, kad šventėje būtų tik sportinis adrenalinas, gražus vaizdas ir gera nuotaika.

Šiemet planuojamas dar ne vienas automobilių sporto renginys, todėl R. Sinkevičius reikalauja, kad saugumo užtikrinimui būtų skirtas pagrindinis dėmesys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder