Sudaryta komisija "An-2" paieškos ir gelbėjimo darbams įvertinti

Sudaryta komisija "An-2" paieškos ir gelbėjimo darbams įvertinti

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus siūlymu neeiliniame Vyriausybės posėdyje nutarta sudaryti komisiją žmonių paieškos ir gelbėjimo darbams Baltijos jūroje įvertinti.

"Komisijai pavesta įvertinti valstybės institucijų veiksmus, veiksmų koordinavimą ir teisinį reglamentavimą, vykdant žmonių paieškos ir gelbėjimo darbus Baltijos jūroje, ir iki birželio 10 dienos pateikti Vyriausybei išvadas dėl vykdytų žmonių paieškos ir gelbėjimo darbų Baltijos jūroje ir pasiūlymus dėl teisinio reglamentavimo tobulinimo", - sako Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat prašo politikų nekaitinti aistrų ir šios katastrofos nenaudoti ciniškai savireklamai.

"Mums visiems rūpi išsiaiškinti nelaimės Baltijos jūroje priežastis ir padaryti viską, kad tai nepasikartotų", - pažymi Ministras Pirmininkas.

Žurnalistams po posėdžio A. Butkevičius sakė nemanąs, kad yra sudaryta per daug komisijų, tirsiančių nelaimės priežastis. Esą Vyriausybės sudaryta komisija aiškinsis, ar Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijos laiku pradėjo savo darbą ir jį atsakingai atliko.

Opozicijai reikalaujant krašto apsaugos ministro Juozo Oleko politinės atsakomybės, A. Butkevičius sakė, kad, jo požiūriu, "kai kurie politikai elgiasi labai neatsakingai ir ciniškai".

"Aš manau, kad visiškai nereikėjo sukelti kažkokio nereikalingo ažiotažo. Aš tikrai suprantu tas šeimas, kurios susidūrė su šita tragedija, tikrai reiškiu gilią užuojautą (...). Tie politikai, kurie taip elgiasi neatsakingai ir bando kaupti politinį kapitalą, manau, tokiems žmonėms trūksta idėjų, pasiūlymų, ir manau, kad tai yra visiškai nepadoru", - sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius patikino, kad orlaivio "An-2" paieškos ir gelbėjimo darbai buvo organizuoti, jis pats bendravęs su atsakingų institucijų vadovais, tik matąs vieną didelę dviejų ministerijų komunikacijos problemą.

"Tiek Susisiekimo ministerijos, tiek Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai, kurie yra atsakingi už viešinimą ir savalaikį informavimą tiek visuomenės, tiek šeimos narius, laiku gal ir savo darbo neatliko. Kol kas čia yra mano tokia asmeninė nuomonė", - teigė Premjeras.

Dėl ministrų Rimanto Sinkevičiaus ir J. Oleko atliktų darbų A. Butkevičius siūlė palaukti komisijos išvadų.

Komisijos pirmininku paskirtas Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis. Į komisiją įtraukti Krašto apsaugos, Susisiekimo, Vidaus reikalų ir Užsienio reikalų ministerijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto A. Gustaičio aviacijos instituto atstovai. Prireikus komisija galės pasitelkti nepriklausomų ekspertų, valstybės institucijų, įstaigų ir organizacijų atstovų. Į pirmąjį posėdį komisija renkasi jau penktadienį Vyriausybės rūmuose.

Posėdžio metu taip pat priimtas sprendimas organizuoti lėktuvo iškėlimą siekiant išsiaiškinti šios tragiškos avarijos aplinkybes.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder