STT papildomai apklausė Nacionalinės žemės tarnybos direktorę

STT papildomai apklausė Nacionalinės žemės tarnybos direktorę

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, gavę Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvadas, patvirtinančias įtarimus, kad buvo siekiama nuslėpti galimą Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės girtumą per eismo įvykį, papildomai ją apklausė

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, iš kurių viename ekspertai nustatė daugiau kaip vieną alkoholio promilę, o kitame alkoholio nerasta.

Tiriant galbūt nuslėptą NŽT direktorės D. Gineikaitės girtumą STT kaip specialiuosius liudytojus yra apklaususi Kauno klinikinės ligoninės (KKL) direktorių Gediminą Abeciūną ir jo pavaduotoją Kastytį Grigonį.

D. Gineikaitė įtariama vairavusi neblaivi. Tyrimus dėl bandymo nuslėpti girtumą atlieka STT ir Kauno klinikinė ligoninė.

Eismo įvykio vietoje po pūtimo į alkotesterį D. Gineikaitei nustatytas 1,66 promilės girtumas. Atlikti kraujo tyrimą ligoninėje NŽT vadovė nuvyko praėjus beveik keturioms valandoms po įvykio.

Gruodžio 28 d. D. Gineikaitė žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei įteikė atsistatydinimo prašymą.

STT tęsiamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder