Stasiui Jakeliūnui siūlomas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko postas

Stasiui Jakeliūnui siūlomas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko postas

Į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas siūlomas Seimo narys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Stasys Jakeliūnas.

Tai antradienį žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Anksčiau S. Jakeliūnas buvo minimas kaip kandidatas užimti Finansų ministro postą.

Patikėti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas buvo numatyta Seimo nariui Viktorui Rinkevičiui. Anot R. Karbauskio, jis turėtų užimti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno pavaduotojo pareigas.

„Labai svarbu turėti labai stiprų komitetą, toks sprendimas buvo, kad iš tikrųjų jis (S. Jakeliūnas, ELTA) yra tikrai labai gabus finansų srityje. Viktoras Rinkevičius bus dar vienas mano pavaduotojas frakcijoje", - sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, kodėl S. Jakeliūnas netinkamas užimti finansų ministro pareigas, R. Karbauskis pasiūlė šį klausimą pateikti būsimajam premjerui Sauliui Skverneliui. „Negaliu atsakyti į šitą klausimą, iš tikrųjų tai klausimas būsimajam premjerui", - sakė R. Karbauskis.

Kas pretenduoja užimti finansų ministro pareigas S. Skvernelis atsisakė nurodyti. Jo teigimu, bus stiprus ir Seimo Biudžeto, ir finansų komiteto pirmininkas, ir finansų ministras.

„Reikalingas tikrai labai stiprus žmogus Seime, (...) mes neradome kitos alternatyvos. Reikia profesionalizmo, tinkamo išsilavinimo, analitinio darbo gebėjimo, tai esminis dalykas", - sakė S. Skvernelis.

Lapkričio 17 d. Seimas pritarė po pateikimo nutarimo projektui, kuriuo tvirtinami Seimo komitetų pirmininkai ir jų pavaduotojai. Tačiau šio klausimo svarstyme padaryta pertrauka iki kito posėdžio, tai yra iki antradienio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder