Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė: dėl išsekimo mergaitė į Kauno klinikas turėjo būti paguldyta jau vasario 15 d.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė: dėl išsekimo mergaitė į Kauno klinikas turėjo būti paguldyta jau vasario 15 d.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė, vertindama ministerijos atliktą auditą dėl nepriežiūros Ventos socialinės globos namuose, tvirtina, jog mergaitė į Kauno klinikas turėjusi būti atvežta jau vasario 15 d., tačiau dėl kol kas neaiškių priežasčių buvo pradėta gydyti tik vasario 18-ąją.

"Leiskite pasidžiaugti, kad mergaitės būklė Kauno klinikose gerėja ir jau kalbama apie jos išleidimą į namus po kelių dienų", - spaudos konferencijos pradžioje džiugias žinias pranešė ji.

Nagrinėdama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atliktą auditą, A. Bajorienė pasakojo įvykius chronologine tvarka, esą mergaitės sveikata suprastėjo vasario 4 d. Tiesa, viceministrės teigimu, vaiko svorio vidurkis visuomet buvo apie 7 kg.

"Mergaitė yra daugybinės patologijos, sudėtingų diagnozių ir sunkios sveikatos. Jos svorio vidurkis visada svyravo apie 7 kg. Prie jos diagnozių jis toks, galima sakyti, laikomas normaliu, nes tai yra genetikos sutrikimai", - aiškino A. Bajorienė.

Vasario 5 d. Ventos socialinės globos namų administracija dėl mergaitės kreipėsi į Šiaulių klinikas, tačiau jos gydytoja, nurodydama personalui, kaip ją maitinti, vaiko nestacionarizuoja.

Kitą dieną, mergaitės sveikatai nepagerėjus, jai vis dėlto buvo paskirtas stacionarus gydymas Šiaulių klinikose. Čia ji buvo gydoma iki vasario 12 d.

"Vasario 15 d. vėl kreipiamasi į Šiaulių klinikų medikus, mergaitei parašomas siuntimas stacionariam gydymui. Šioje vietoje globos namai aiškina, kad jie kontaktavo su medikais, tačiau tiesiog nepavyko šią dieną mergaitės stacionarizuoti, ir ji į Kauno klinikas išvežta vasario 18 d. Čia mums iškilo klausimas, kodėl globos namų administracija operatyviai nereagavo į gydytojo siuntimą stacionariam gydymui. Mūsų nuomone, mergaitė operatyviai privalėjo būti stacionarizuota vasario 15 d.", - aiškino A. Bajorienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder