Socialdemokratų etikos sargai Juozo Oleko elgesyje pažeidimų nerado

Socialdemokratų etikos sargai Juozo Oleko elgesyje pažeidimų nerado

Lietuvos socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisija (EiPK) krašto apsaugos ministro Juozo Oleko veiksmuose etikos pažeidimų nerado. 

Reaguodama į viešoje erdvėje pasirodžiusias žinias apie Krašto apsaugos ministerijoje bei kariuomenėje aptiktus papiktinusius visuomenę pirkimus - "auksinių šaukštų" bylą, socialdemokratų etikos sargai pakvietė krašto apsaugos ministrą J. Oleką paaiškinti susidariusią padėtį. EiPK reiškia susirūpinimą dėl eskaluojamos neigiamos informacijos, atsiradusios pačiai KAM paviešinus neaiškius Kariuomenės viešųjų pirkimų departamento sandorius su įmone "Nota Bene". 

Išklausiusi ministro J. Oleko, EiPK mano, kad krašto apsaugos ministras laiku ėmėsi visų reikiamų teisinių priemonių nutraukti nenaudingus visuomenei sandėrius. Kariuomenės pareigūnas, kaltas dėl minėtų viešųjų pirkimų, yra nubaustas 2015 metais. Ministras J. Olekas savo iniciatyva kreipėsi į teisėsaugą dar 2014 metais. Komisija nesiima spręsti, kodėl Lietuvos generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, nors buvo raginta KAM ne vieną kartą ją tęsti. Taip pat dėl kokių priežasčių Generalinė prokuratūra, nemačiusi dvejus metus nusikaltimo požymių, šių metų rugpjūčio mėnesį vėl ėmėsi KAM prašymą tirti.

LSDP EiPK atsakinga už LSDP narių, LSDP politikų etišką elgesį bei politinės etikos standartų įgyvendinimą. Komisija griežtai reaguoja į bet kokio rango LSDP narių etikos pažeidimus. "Šiuo aptariamuoju atveju krašto apsaugos ministro Juozo Oleko elgesyje EiPK tokių pažeidimų neaptiko", - sako komisijos pirmininkas Donatas Augulis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder