Socdemai: gąsdinimai "Gazprom" dujų kainų pakėlimu neparemti jokiais faktais

Socdemai: gąsdinimai "Gazprom" dujų kainų pakėlimu neparemti jokiais faktais

Socialdemokratai tvirtina, kad žiniasklaidoje paskleista žinia, kad „Gazprom“ ketina 2014 metais pakelti dujų kainas Lietuvai iki „japoniškų tarifų“, nėra pagrįsta jokiais faktais ir gali būti suprasta kaip dar vienas bandymas priminti Lietuvos gyventojams apie „Rusijos grėsmę“ bei pakenkti vykstančioms deryboms tarp Lietuvos ir Rusijos įmonės.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad „informacija apie neva nuo kitų metų brangstančias Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ tiekiamas dujas Lietuvai yra klaidinga, nes dar tebevyksta pasitarimai tarp abiejų šalių ekspertų ir derybų informacija nėra viešai skelbiama“.

„Gazprom“ atstovai teigia, kad akcininkams pateikiamos tik sąlyginės prognozės, o ne tiksli būsima kaina. Ši priklausys nuo padėties rinkoje, naftos produktų krepšelio kainų svyravimo.

„Gazprom“ eksporto padalinio „Gazprom export“ vadovas Aleksandras Medvedevas birželio pradžioje pareiškė, kad Rusijos Europai tiekiamų dujų kainų vidurkis šiemet gali nukristi 5,5–8 proc. iki 370–380 JAV dolerių. Pernai Europa dujas iš Rusijos pirko vidutiniškai po 402 dolerius.

LSDP Infocentras pareiškė, kad neatsakingos spekuliacijos byloja apie tam tikrų politinių jėgų siekį bet kokiomis priemonėmis laimėti informacinį karą, nepaisant neigiamų to pasekmių Lietuvai ir Lietuvos piliečių gerovei.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder