"Sniego susitikime" pabrėžta transatlantinio ryšio svarba Europos saugumui

"Sniego susitikime" pabrėžta transatlantinio ryšio svarba Europos saugumui

Trakuose penktadienį baigėsi dvi dienas trukęs neformalus tarptautinės saugumo politikos strategų ir ekspertų "Sniego susitikimas", kuriame buvo diskutuojama aktualiais tarptautinės darbotvarkės klausimais, ypač daug dėmesio skiriant Europos saugumo aspektams.

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus, Lietuvai svarbu, kad susitikime buvo akcentuota transatlantinio ryšio reikšmė Europos saugumui, būtinybė JAV ir Europai veikti kartu siekiant taikos, saugumo ir stabilumo įvairiuose pasaulio regionuose, užtikrinant pagarbą žmogaus teisėms ir pagrindiniams demokratijos principams.

"Remdamiesi geros kaimynystės principais siekiame prisidėti prie saugumo, stabilumo ir gerovės erdvės kūrimo Europoje be skiriamųjų linijų", - pabrėžė L. Linkevičius.

Anot ministro, tokios neformalios diskusijos labai naudingos: Lietuvos užsienio politikos profesionalai ir ekspertai praturtėja naujomis įžvalgomis ir idėjomis, kartu jie turi puikią progą tarptautinei auditorijai pateikti savo politikos matymą.

Užsienio reikalų ministerija "Sniego susitikimą" surengė jau šeštą kartą.

Šiais metais jame dalyvavo Slovakijos vicepremjeras ir užsienio bei Europos reikalų ministras Miroslavas Lajčikas, Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, Švedijos užsienio reikalų ministras Karlas Biltas (Carl Bildt), Rumunijos užsienio reikalų ministras Titušas Korlatianas (Titus Corlatean).

Susitikime pasisakė Gruzijos užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė, kuri tuo metu lankėsi Vilniuje su oficialiu vizitu.

Renginyje taip pat dalyvavo ES, NATO, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos pareigūnai, nevyriausybinių organizacijų ekspertai iš JAV, Prancūzijos, Olandijos, Švedijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Danijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder