Sniegas nusodino ir orlaivius

Sniegas nusodino ir orlaivius

Šis adventas iš daugelio keliaujančiųjų reikalauja išties krikščioniško nuolankumo - be jo sniego stabdomas planas šventėms nusigauti į gimtinę gali pridaryti žalos ne tik piniginei, bet ir nervams.

Kone kiekvienas užsienyje gyvenantis ir šventes su namiškiais atšvęsti ketinantis tautietis šiomis dienomis gali pasidalyti savo kelionių istorija.

Laimės kūdikiais gali vadintis grįžusieji namo bent keliomis dienomis anksčiau. Mažiau pasisekė tiems, kuriems šią savaitę jau teko praleisti ilgas valandas oro uoste laukiant kito reiso arba visai atsisakyti planų namus pasiekti oro transportu ir vietoje jo rinktis seną gerą traukinį arba autobusą.

Grįžai? Pasisekė!

Briuselyje dirbanti europarlamentaro Leonido Donskio patarėja ir biurų vadovė Jurgita Choromanskytė į gimtąją Klaipėdą parskrido praėjusią savaitę, penktadienį - prieš pat įsilinguojant visuotiniam sniego šėlsmui. "Džiaugiuosi, kad spėjau, juolab kad jau kitą dieną ne vienam bičiuliui teko užstrigti kelionėje", - neslėpė pokalbininkė.

Mažiau pasisekė Klaipėdos "Lemminkainen" komandos krepšininkėms - vakar Ispanijoje žaisti turėjusi komanda pirmadienį iš Rygos atskrido į Londoną, tačiau čia kelionė sustojo: pavėlavusios į orlaivį, skridusį į Las Palmasą, merginos su klubo prezidente Ramune Kumpiene gavo nakvoti Londone ir džiaugtis gavus viešbutį. Į reikiamą lėktuvą krepšininkės mėgino patekti ir vakar, tačiau gauti vietų buvo nebeįmanoma.

Stanstedo oro uoste, pasak R. Kumpienės, tvyro sumaištis - minios žmonių, taip pat ir su mažais vaikais, buvo priverstos kuriam laikui čia įsikurti. Šią naktį oro uoste turėjo praleisti ir "Lemminkainen" krepšininkės, mat skrydis į Rygą buvo suplanuotas trečiadienį 6 val. ryto.

Klaipėdos muzikos studijos "Grock" vadovo Lino Švirino šeima šiomis dienomis laukia žinių iš vyriausiojo sūnaus Jotvilo - Didžiojoje Britanijoje studijuojantis vaikinas yra suplanavęs į kelionę iš Londono su persėdimu bei nakvyne Stokholme leistis šiandien ir į Klaipėdą grįžti ryt, tačiau žiniasklaidoje vis atnaujinama informacija apie stringantį oro uostų darbą verčia pasitelkti kantrybę.

Patyrę nebesutrinka

Aviakompanijos "Ryanair" skrydžių palydove Škotijoje dirbanti klaipėdietė Monika Razutytė-Kaveckienė, per porą pastarųjų mėnesių ne vieną kartą susidūrusi su stichijos "dovanėlėmis", laikinų sunkumų nebesureikšmina.


Pokalbininkės teigimu, šiuo metu darbas nėra toks sudėtingas, kaip lapkričio pabaigoje, kai sniegas užgriuvo visiškai netikėtai ir dosniai - kone iki kelių.

"Tuomet oro uosto darbas buvo visiškai paralyžiuotas. Kartais eidavome į darbą ir po keletą valandų laukdavome, kol pagerės oras, bet galų gale skrydžiai vis tiek būdavo atšaukiami. Kartą apie 6 val. ryto turėjome kilti į Gdanską, bet dėl gausaus sniego laukėme penkias valandas. Galiausiai, pilotui nusprendus, kad yra galimybė kilti, susodinome pavargusius keleivius ir dar valandą laukėme skrydžio", - pasakojo pokalbininkė.

Atostogų į Lietuvą skristi planavusi M. Razutytė-Kaveckienė nenustebo, kai gruodžio pradžioje dėl sniego gausos skrydis buvo atšauktas. "Jaučiausi tam pasiruošusi, tačiau oro uoste buvo pilna nusiminusių ir sutrikusių lietuvių, kuriems teko pagelbėti", - pasakojo ji.

Grupę angliškai nekalbančių lietuvių vyrų, į Škotiją atvykusių sezoninio darbo, darbdavys, užsakęs bilietus, tiesiog paliko oro uoste. M. Razutytė-Kaveckienė padėjo tautiečiams susiskambinti su juo ir pareikalauti laikinos pastogės bei bilietų datos keitimo.

Chaosas Europoje

Vilniaus oro uoste šiomis dienomis taip pat vėlavo ne vienas skrydis, tuo metu Kauno ir Palangos oro uostai vakar dirbo kaip įprasta.

"Galime pasidžiaugti, kad pavyksta susitvarkyti ir visi lėktuvai sėkmingai leidžiasi ir kyla, - sakė Tarptautinio Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė. - Užvakar puikiai grįžo keleiviai iš Oslo, tvarkingai leidžiasi ir SAS kompanijos lėktuvai - džiugu, kad visi laiku grįžta namo švęsti." Palangos oro uostą oro keliai sieja su Ryga (Latvija), Oslu (Norvegija) bei Kopenhaga (Danija).

Vokietijos didžiausiuose oro uostuose Frankfurte, Miunchene ir Berlyne šiomis dienomis atšaukta per tūkstantį skrydžių. Oro linijos keliaujantiesiems rekomendavo rinktis traukinį. Geležinkelių operatorius "Deutsche Bahn" savo ruožtu išvis patarė likti namie.

Gerokai mažiau keleivių nei įprasta šiomis dienomis priėmė Varšuvos oro uostas. Iki trečiadienio ryto visus skrydžius buvo atšaukęs Briuselio oro uostas. Didžiosios Britanijos oro uostuose skrydžių chaosas, žadama, gali vykti ilgiau nei iki Kalėdų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder