Siūloma trumpinti politikų kalbas Seime

Siūloma trumpinti politikų kalbas Seime

Parlamentarė Dalia Teišerskytė savo kolegoms siūlo trumpinti diskusijų bei pranešimų trukmę Seimo plenarinių posėdžių metu. Jos teigimu, tokiu būdu Seimo darbas taptų našesnis bei efektyvesnis, o kartu būtų sutaupoma biudžeto lėšų, nes parlamentarai galėtų tikslingiau išnaudoti posėdžių laiką. Tam, kad D. Teišerskytės siūlymas būtų pradėtas įgyvendinti, Seimo nariai privalės priimti Seimo statuto pakeitimą.

"Dažnai Seimo posėdžiuose diskusijos užtunka akivaizdžiai pernelyg ilgai. Parlamentarai linkę po kelis kartus išsakyti tokią pačią nuomonę, nesvarbu, kad prieš tai kalbėjęs kolega iš esmės pasakė tą patį. Būtent todėl posėdžiai užtrunka, o vėliau, svarstydami svarbius klausimus, privalome skubėti, nes besibaigiant sesijai tiesiog nebėra laiko. Seime trūksta konstruktyvumo, atrodo, kad gera valia ir supratingumu to nepasieksime, todėl ir siūlau Seimo statuto pakeitimą, kuriuo oficialiai būtų trumpinamas diskusijų bei pranešimų laikas. Tuo labiau, kad visi klausimai būna išdiskutuoti frakcijose ir komitetuose, o kiekvienas Seimo narys prieš balsavimą turi susidaręs gana aiškią poziciją", - komentuoja Liberalų sąjūdžio frakcijos narė D. Teišerskytė.

Pagal šiuo metu galiojančias Seimo statuto nuostatas, pranešimo trukmė paprastai neturi viršyti 30 minučių. Papildomam pranešimui skiriama iki 15 minučių, o baigiamajam žodžiui ir kalbėti diskusijoje Vyriausybės ar komiteto vardu skiriama iki 10 minučių, frakcijos vardu - iki 7 minučių, savo vardu - iki 5 minučių.

Statutas taip pat numato, kad atsakymas į vieną klausimą neturi trukti ilgiau kaip 3 minutes. Tuo atveju, jei balsuojama dėl viso klausimo ar įstatymo projekto priėmimo, dėl balsavimo motyvų gali kalbėti "už" ir "prieš" ne daugiau kaip po 4 Seimo narius. D. Teišerskytė siūlo šį laiką trumpinti beveik perpus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder