Siūloma Seime įrengti vaikų priežiūros kambarį

Siūloma Seime įrengti vaikų priežiūros kambarį

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys Seimo kancleriui įteikė prašymą parlamento rūmuose vietoj esančios rūkymo vietos įrengti vaikų žaidimo ir priežiūros kambarį.

Šis prašymas yra grindžiamas Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro gerąja praktika, kur yra sudarytos sąlygos studentams derinti studijas su motinyste (tėvyste).

Pasak V. Gapšio, įdiegta Seime ši priemonė paskatintų vaikų susilaukiančias poras aktyviai dalyvauti darbo rinkoje ir neprarasti darbo įgūdžių.

Darbo partijos frakcijos seniūno teigimu, tokį kambarį galima būtų apmokestinti. Kita vertus, motinos (tėvai), kurie motinystės (tėvystės) atostogas pasirinks tik vienerius metus vietoj dvejų, nuo šio mokesčio galėtų būti atleisti.

Pasak V. Gapšio, tokia praktika jau paplitusi Vakarų Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur privačios kompanijos leidžia tėvams vaiką atsivesti į darbą. Žmogiškųjų išteklių specialistai teigia, kad tokios priemonės didina žmonių pasitenkinimą darbu, dėl to auga darbuotojų lojalumas, gerėja veiklos rezultatai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder