Siūloma leisti mokėti už šildymą dalimis

Siūloma leisti mokėti už šildymą dalimis

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius ragina Vyriausybę kuo skubiau imtis reikiamų priemonių, kad šildymo kaina Lietuvos žmonėms sumažėtų.

Tačiau per tą laiką, jo nuomone, negalima sėdėti sudėjus rankas ir laukti, kol skolos peržengs sveiko proto ribas. A. Butkevičius ragina įmones, aprūpinančias gyventojus šiluma, leisti mokesčius už šildymą sumokėti juos išdėstant dalimis per visus metus.

"Mokant už šildymą tik šildymo sezonu, kuris trunka apie 6 mėnesius, susidaro milžiniškos sumos. Sunkmečio išvarginti žmonės vos sukrapšto pinigų maistui, todėl nenuostabu, kad įbrenda į skolas už šildymą, kurio sąskaitos darosi sveiku protu sunkiai suvokiamos. Tuo pasinaudodami pinigus lupa antstoliai. Manau, problemą būtų galima išspręsti humaniškai - neverčiant iš karto mokėti baudų už skolas, bet paskirstant mokesčius iki naujojo šildymo sezono", - mano Seimo opozicijos lyderis.

A. Butkevičiaus nuomone, tokia sistema bent iš dalies, kol bus ieškoma priemonių, kaip atpiginti šildymą, sumažintų mažas pajamas gaunančiųjų žmonių naštą.

"Kiek man žinoma, sostinėje "Vilniaus energija" leidžia žmogui už šildymą mokėti dalimis net ir vasarą, jei žmogus taip sudaro sutartį. Tačiau tai nėra visuotina, o priklauso nuo kiekvieno miesto. Todėl raginu šilumą tiekiančias įmones informuoti žmones apie galimybę "neauginti" skolų už šildymą, bet apmokėti sąskaitas dalimis. Jei tokios galimybės kituose Lietuvos miestuose nėra, būtina ją sudaryti", - teigia A. Butkevičius.

Milžiniškas sąskaitas už šildymą šiemet gavę daugelio Lietuvos miestų gyventojai ėmė abejoti dėl sąskaitų pagrįstumo. Tuo metu tiek "Vilniaus energijos", tiek kitų miestų įmonių, gyventojus aprūpinančių šiluma, vadovai tikina, jog sąskaitos nėra iš piršto laužtos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder