Siūloma įteisinti vietinę rinkliavą ir rekreacinėse teritorijose

Siūloma įteisinti vietinę rinkliavą ir rekreacinėse teritorijose

Siūloma suteikti galimybę savivaldybės tarybai savivaldybės teritorijoje nustatyti vietines rinkliavas ir už naudojimąsi gyvenamųjų vietovių, kurios teisės aktų nustatyta tvarka yra įteisintos kaip rekreacinės teritorijos, viešąja infrastruktūra.

Tai numatančias Rinkliavų ir Savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodikos įstatymų pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys konservatorius Valentinas Stundys.

"Turizmo įstatymas išsamiai aptaria tokių teritorijų sampratą, jų svarbą sveikatinimo, turizmo ir poilsio paslaugų plėtrai. Būtų tikslinga įstatymų nuostatas suderinti, taip sudarant mokestines galimybes savivaldybėms didinti savo teritorijų patrauklumą lankytojams", - mano šio projekto iniciatorius V. Stundys.

Jis tikisi, kad įstatymų pakeitimai sudarys galimybes vietos savivaldai surinkti į biudžetą papildomų lėšų, kurios galės būti naudojamos rekreacinės teritorijos infrastruktūros funkcionalumui užtikrinti. V. Stundys mano, kad šios pataisos skatintų savivaldybių tikslingą teritorijų planavimo politiką bei vietos išteklių efektyvesnį naudojimą.

Galiojantis Rinkliavų įstatymas nenumato galimybės nustatyti vietines rinkliavas gyvenamosioms vietovėms, kurios teisės aktų numatyta tvarka yra įteisintos kaip rekreacinės teritorijos ir turi viešąją infrastruktūrą, kuri gali būti naudojama sveikatinimo, turizmo ir poilsio reikmėms.

Rinkliavų įstatymas tokią teisę suteikia gyvenamosioms vietovėms, turinčioms kurorto ar kurortinės teritorijos statusą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder