Seimūnas: : jau ne pirmą kartą opozicijos atstovas neišleidžiamas į komandiruotę

Seimūnas: : jau ne pirmą kartą opozicijos atstovas neišleidžiamas į komandiruotę

Seimo narys Andrius Mazuronis pasipiktino, kad jo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" kolega Julius Veselka nebuvo išleistas į komandiruotę Kaliningrade, į kurią jis ketino vykti savo lėšomis ir ne Seimo posėdžių metu.

Anot A. Mazuronio, toks akibrokštas, kai jau ne pirmą kartą opozicijos atstovas neišleidžiamas į komandiruotę be jokios svarios priežasties (į Kiniją šiais metais nebuvo išleistas ir V. Mazuronis), tuo tarpu "kai valdantieji vyksta beveik visada, be to, valdiškomis lėšomis, yra ne kas kita, kaip bukas valdžios demonstravimas, kolegų diskriminavimas bei parlamentarų teisių pažeidimas".

"Negana to, kad Seimo valdyba ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė priima nesąžiningus sprendimus, skirstydami, kam leidžiama vykti į komandiruotes, o kam ne, ji pusę metų nesiteikia paaiškinti, kokiu pagrindu į komandiruotę Baku už mokesčių mokėtojų pinigus rugpjūčio mėnesį buvo išleisti Seimo nariai Arūnas Valinskas ir Dainius Budrys. Norėdamas išsiaiškinti, kokios svarbos Lietuvai buvo ši kelionė, beje, apmokėta iš Seimo rezervo lėšų, ir ar kolegos Seimo nariai tikrai buvo kviesti, kokia buvo renginio darbotvarkė, raštu kreipiausi į Seimo Pirmininkę dar vasaros pabaigoje, tačiau iki šiol atsakymo negavau", - teigė parlamentaras A. Mazuronis.

Anot Seimo nario, ne tik jam, bet ir Lietuvos žmonėms įdomu, kokiais kriterijais remiantis yra skirstomos Seimo rezervo lėšos komandiruotėms, kodėl į jas vieni Seimo nariai išleidžiami (paprastai valdančiosios daugumos) net už mokesčių mokėtojų pinigus, o kiti - niekad, jei ir norėtų vykti ne posėdžių metu bei savo lėšomis.

"Įtartina buvo ir valdybos nario Algio Kašėtos ir Seimo narės Dangutės Mikutienės kelionė į Armėniją, pavadinta komandiruote ir finansuota iš Seimo rezervo lėšų. Kad panašių kelionių ateityje būtų išvengta, manau, kad turi būti parengta aiški tvarka, kuria remiantis būtų skirstomi mokesčių mokėtojų pinigai komandiruotėms ir kitiems pramoginiams renginiams. Vien tai, kad esi koalicijos partneris, neturi būti priežastis keliauti valdiškomis lėšomis", - teigė A. Mazuronis.

J. Veselka sakė buvęs maloniai nustebintas, kai sužinojo, kad Seimo valdyba nepritarė jo kelionei į Kaliningrado valstybinio E. Kanto universiteto organizuojamą diskusiją apie Lietuvos ir Rusijos santykius.

"Man buvo uždrausta ir tarybiniais laikais važiuoti į užsienį. Pasirodo, kad Seimo valdyba mano atžvilgiu taiko tuos pačius KGB metodus, kaip ir tarybiniais laikais. Todėl prašau detaliai ir raštu man paaiškinti, kodėl nepritarėte mano kelionei. Taip pat prašau paaiškinti, kiek kainuoja kasmet Jūsų nuolatinių keliautojų Emanuelio Zingerio ir Egidijaus Vareikio kelionės į užsienį",- pareiškė J. Veselka.

Jis taip pat informavo Seimo valdybą, kad tokiais sprendimais varžomos jo kaip parlamentaro teisės dirbti visų žmonių labui, o ne tarnauti politinio elito interesams.

"Todėl pranešu, kad 2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienį, vyksiu į Kaliningrado universitetą ir be Jūsų leidimo", - teigia J. Veselka.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder