Seimo viešbutyje užsiliko trys niekai

Seimo viešbutyje užsiliko trys niekai

Šeštadienis buvo paskutinė diena, kai buvę Seimo nariai (jie dabar - niekas) turėjo apleisti Seimo viešbučio patalpas. Deja, buvo nemažai tokių, kurie „tempė“ iki paskutinės akimirkos, buvo ir tokių, kurie nepaisydami jokių taisyklių ir negraužiami sąžinės liko. Tiesa, iki šiol žadėję išsikraustyti, sudarė tik papildomas problemas naujajai valdžiai.

Mūsų valdžios atstovai, nuolat tautai kalbantys apie supratingumą ir taupymo svarbą, patys nei kito suprasti, nei taupyti neišmoko. Į valdžią nepatekę ankstesnės kadencijos parlamentarai, Seimo viešbučio atlaisvinti naujiems seimūnams neskubėjo iki paskutinės dienos.

Likus dienai iki išsikraustymui skirto termino baigties, viešbutį paliko buvęs seimūnas Antanas Nedzinskas. Tiesa, trys buvusieji valdininkai lagaminų krautis neskubėjo. Vincas Babilius, Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė ir Asta Baukutė tik žadėjo netrukus atlaisvinti patalpas. Tuo tarpu naujoji valdžia visą tą laiką ir iki šiol glaudėsi Vilniaus centre esančiame prašmatniame viešbutyje, paros kaina vienam seimūnui siekė 120 litų.

Iš mūsų kišenės - 100 tūkst. litų

Viešbutyje iš viso gyveno 59 parlamentarai. 36-iems pasisekė, jie toliau tęsia darbą Seime ir galės naudotis Seimo viešbučio patogumais, tačiau 23 turėjo išsikraustyti. Pasiteiravus Seimo viešbučio administratorės Nijolės Šušliakovos, kodėl seimūnai vangūs it vėžliai, moteris atsakė, kad tai jokia naujiena, nes pagal įstatymą seimūnai gali išsikraustyti per mėnesį. Būtent todėl ir nebuvo skubama.

Tačiau šis neskubėjimas brangiai atsiėjo mokesčių mokėtojams. Mat neturintys kur apsistoti naujieji parlamentarai laikinai apsigyveno netoli Seimo esančiame trijų žvaigždučių viešbutyje „Europa city“. Paros kaina (be pusryčių) mokesčių mokėtojams atsiėjo 120 litų. Bendra suma, kurią planuojama išleisti Seimo narių apgyvendinimui, siekė 100 tūkst. litų.

Neišsikraustė trys

Prieš mėnesį „Vakaro žinioms“ žadėjęs kuo skubiau išsikraustyti seimūnas V.Babilius, pasak N.Šušliakovos, taip ir liko jame iki šios dienos. „Visi žadėjo išsikelti. Ką darysiu, jei neišsikels, nežinau, turbūt kreipsiuos į Seimo kanclerį“, - teigė moteris.

Ji taip pat patikino, kad Seimo nariai išsikraustydami kambarius palieka ganėtinai tvarkingus. „Būna, aišku, įvairių niuansų, tačiau dauguma jų atsiveža savo daiktus, tai problemų būna retai“, - pasakojo viešbučio administratorė.

Pasak N.Šušliakovos, viešbutyje yra triviečiai, dviviečiai ir vienviečiai kambariai. Juos valdžia traukia burtų keliu. „Priklauso ir nuo šeimyninės sudėties. Ar Seimo narys atsikrausto su šeima, ar ne“, - pasakojo viešbučio administratorė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder