Seimo turistų aistrą apmokės rinkėjai

Seimo turistų aistrą apmokės rinkėjai

Atostogų sulaukę Seimo nariai iš anksto pasirūpino, kad nereikėtų nuobodžiauti Lietuvoje. Kadangi kelionės į užsienį yra brangokos, politikai sumetė, kad nemokamai bilietų galima gauti per Seimo valdybą. Todėl mokesčių mokėtojai turės sumokėti už Seimo narių viešnages Gruzijoje, Azerbaidžane, Vengrijoje, Vokietijoje, Korėjoje ir kitur.

Seimo nariai prisigalvojo kuo įvairiausių pretekstų, kad galėtų nemokamai pasižvalgyti po užsienio šalis. Seimo valdyba jau yra palaiminusi Kęstučio Glavecko komandiruotę rugpjūčio 1-8 dienomis į Budapeštą. Argumentas - politiką kviečia Vengrijos tarptautinių santykių institutas. Petras Auštrevičius liepos 2-7 dienomis buvo išleistas į Losevą (Rusija), mat būtinai turėjo sudalyvauti vasaros stovykloje, o jau liepos 8-9 dienomis jis buvo nukreiptas į Kijevą, kur turėjo diskutuoti apie NATO ir Ukrainos chartijos metines. O Arminas Lydeka liepos pradžioje išleistas pašmirinėti po Azerbaidžaną.

Irena Šiaulienė užsitikrino, kad rugpjūčio pabaigoje galės 5 dienas mėgautis Sankt Peterburgo (Rusija) grožiu, Emanuelis Zingeris išsiprašė liepos 6-12 dienomis būti išleistas į Ulan Batorą (Mongolija). Tiesa, tai ne komandiruotė, o kelionė, kuri mokesčių mokėtojams tikriausiai nieko nekainuos. Pasak Seimo kanclerio Jono Mileriaus, keliones paprastai apmoka tas, kas Seimo narį kviečia. Tačiau jis atskleidė, kad jei Seimo valdyba sutinka, parlamentarai keliones gali apmokėti ir parlamentinei veiklai vykdyti skirtomis lėšomis, nors į keliones net ir oficialiai dažniausiai vykstama ne dėl Lietuvos, o dėl savęs ar partijos. E.Zingeris Mongolijoje dalyvaus... Demokratijų bendrijos moterų lyderių aukščiausio lygio susitikime.

Kai kurie politikai jau užsitikrino išvykas ir rugsėjo mėnesiui. Saulius Pečeliūnas aplankys Vokietijos miestus Štutgartą, Berlyną, Sarbriukeną, Gediminas Kirkilas viešės Gruzijoje, Česlovas Stankevičius - Prancūzijoje.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys Andrius Burba išleidžiamas rugpjūčio 6-14 dienomis į Pietų Korėją, kad galėtų pasidairyti po parodą EXPO, nors analogiškoje parodoje, vykusioje Kinijoje, dalyvavo užpernai. Negana to, komitetas jau yra iššvaistęs visus metams skirtus pinigus komandiruotėms.

Gal komitetas arba pats A.Burba ims paskolą? A.Burba to paaiškinti negalėjo, mat jo mobilusis telefonas jau ir šiuo metu yra užsienyje. J.Milerius užtikrino, kad skolinamasi nebus.

„Seimas neturi teisės imti paskolos, o komitetai vieni kitiems neskolina“, - sakė J.Milerius. Todėl A.Burbos komandiruotė bus apmokėta iš nenumatytoms komandiruotėms skirtų lėšų.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder