Seimo rezoliucijos projekte siūloma išplėsti sankcijas Rusijai

Seimo rezoliucijos projekte siūloma išplėsti sankcijas Rusijai

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai įregistravo Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo siūlo pripažinti, jog Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ir jos kontroliuojamų ginkluotų grupuočių veiksmai Ukrainos teritorijoje yra atvira agresija, sukelianti padarinius, numatytus 1974-ųjų Jungtinių Tautų rezoliucijoje ir JT Chartijoje.

ES ir visai tarptautinei bendruomenei rekomenduojama išplėsti sankcijų Rusijai apimtį, o asmenys, atsakingi už Volnovachos, Mariupolio apšaudymo ir kitus į civilius nukreiptus teroristinius išpuolius, būtų teisiami Hagos tribunolo teisme dėl nusikaltimų prieš žmoniškumą.

Parlamentarų manymu, vienintelė išeitis atkurti taiką ir saugumą Rusijos Federacijos okupuotoje Ukrainos teritorijoje yra grįžimas prie Minsko susitarimo, Rusijos Federacijai išvedant ginkluotąsias pajėgas iš okupuotų Ukrainos teritorijos dalių ir atitraukiant jas iš Ukrainos pasienio.

Rezoliucija siūloma Lietuvos Prezidentui ir Vyriausybei vadovautis šios rezoliucijos nuostatomis įgyvendinant Lietuvos užsienio politiką, taip pat siekti, kad jų būtų laikomasi nustatant ir įgyvendinant Europos Sąjungos bendrąją užsienio politiką, sprendžiant tarptautinio saugumo ir žmogaus teisių klausimus Jungtinėse Tautose, NATO, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje, Europos Taryboje ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Rezoliuciją pasirašė Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Andrius Kubilius ir nariai Audronius Ažubalis, Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder