Seimo Pirmininkė: nereikia gąsdinti visuomenės dėl VST grėsmės

Seimo Pirmininkė: nereikia gąsdinti visuomenės dėl VST grėsmės

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė teigia iki publikacijų spaudoje negirdėjusi apie netvarką Viešojo saugumo tarnyboje (VST), bei mano, kad šaliai galimai nelojalių asmenų tarnybos klausimai turėjo būti tyliai išspręsti vidaus reikalų sistemos viduje.

"Tokios atsakingos institucijos savo vidinius klausimus turi išspręsti viduje ir negąsdinti mūsų visuomenės dar papildomomis kažkokiomis grėsmėmis, - trečiadienį „Žinių radijui" kalbėjo Seimo vadovė. - Patys vadovai nesuprato, kokią žinią jie išleido į viešumą".

Naujasis VST vadovas Ričardas Pocius „Delfi.lt" naujienų portalui pareiškė, kad tarnyba yra korumpuota, nemaža dalis jos darbuotojų susiję giminystės ryšiais, be to, čia dirba Lietuvai galimai nelojalūs žmonės. Premjeras Algirdas Butkevičius LRT televizijai teigė, kad jam ši informacija yra žinoma maždaug 7 mėnesius, ir visą tą laiką buvo vykdomas VST veiklos tyrimas. Premjero teigimu, šaliai galimai nelojalūs žmonės turėjo prieigą prie slaptos informacijos.

Ministras Pirmininkas taip pat teigė, kad gavus informaciją apie netvarką VST, buvo nuspręsta atleisti ilgametį jos vadovą Sergejų Madalovą. Seimo Pirmininkės teigimu, S. Madalovui priekaištų ji neturi.

„Turbūt ne vieną kartą per visą Nepriklausomybės laikotarpį gerbiamas Madalovas įrodė lojalumą Lietuvai", - trečiadienį sakė L. Graužinienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder