Seimo pirmininkė Irena Degutienė atsiprašė Lietuvos pensininkų

Seimo pirmininkė Irena Degutienė atsiprašė Lietuvos pensininkų

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, dalyvavusi Lietuvos pensininkų sąjungos "Bočiai" surengtame Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos minėjime, atsiprašė Lietuvos pensininkų.

Seimo pirmininkė sakė apgailestaujanti, kad valdžios institucijos ne visuomet parodo deramą jautrumą ir atidumą pagyvenusiems žmonėms.

"Noriu Jūsų ir Jūsų asmenyje - visų pagyvenusių Lietuvos žmonių - nuoširdžiai atsiprašyti. Už tai, kad valstybės institucijos ir jose dirbantys žmonės ne visada būna teisingi, ne visada būna deramai jautrūs savo vyresniesiems piliečiams, kad ne visi sugebam vienodai pasidalinti sunkmečio užgulusią naštą. Atsiprašau ir už tai, kad valdžia problemų akivaizdoje ne visada geba greitai rasti socialiai teisingiausius sprendimus", - sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad jai būtų daug maloniau su senoliais kalbėtis apie teigiamus dalykus, tačiau tikrovė diktuoja kitokias pokalbių temas.

"Žinoma, man būtų žymiai maloniau su Jumis kalbėtis tik apie geras naujienas, pasakyti, kad galėsime padidinti pensijas, tačiau, deja, ne viskas priklauso nuo mūsų gerų norų", - sakė parlamento vadovė.

Seimo pirmininkės nuomone, tokie laikotarpiai visada išryškina žmogiškojo ryšio vertę, ir itin svarbus tampa šiltas ir artimas bendravimas, ramus ir nuoširdus žodis, mokėjimas suprasti ir neskubėti smerkti.

"Dėkoju Jums už tai, kad skleidžiate žmogiškumą ir išmintį, už tai, kad pakvietėte mane pabūti su Jumis kartu. Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga nuoširdžiai linkiu Jums visiems paties svarbiausio dalyko - sveikatos ir kuo geriausios kloties. Būkite ir ateityje šilta, draugiška ir atvira šeima, skleidžianti ramybę ir išmintį!", - sakė I. Degutienė.

Sveikindama renginio dalyvius ir svečius, Parlamento vadovė sakė norėjusi su jais pabūti ir pabendrauti, pasikalbėti, tiesiog atvirai pasikeisti mintimis ir apie malonius, ir apie probleminius dalykus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder