Seimo Pirmininkė: dėmesį reikia skirti jaunoms šeimoms

Seimo Pirmininkė: dėmesį reikia skirti jaunoms šeimoms

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, komentuodama partijų pasirašytą susitarimą dėl emigracijos stabdymo ir demografinių rodiklių gerinimo, teigia, kad didžioji dalis programų turėtų būti nukreiptos į jaunas šeimas ir palankių sąlygų sudarymą auginti vaikus.

Pasak Seimo vadovės, jauniems žmonėms per netiesioginio skatinimo priemones turėtų būti sudaromos sąlygos auginti 2-3 vaikus. Taip pat turėtų būti pertvarkoma pašalpų sistema, kuri, anot L. Graužinienės, šiuo metu daugelio piliečių nemotyvuoja dirbti.

Kalbėdama apie emigrantus, Seimo Pirmininkė pripažįsta, kad Lietuva šiuo metu nėra pajėgi mokėti tokių didelių atlyginimų kaip Vakarų Europos šalys, tačiau, vertinant gyvenimo kokybę, anot L. Graužinienės, būtina atsižvelgti į visą aplinką, kurioje gyvenama.

"Mes matome tik atlyginimą, o kur yra kiti dalykai? Kažkodėl gydytis (emigrantai, - ELTA) grįžta į Lietuvą (...). Jeigu jiems iš savo atlyginimų ten reikėtų turėti pilną medicininę pagalbą, aš manau, kad iš jų atlyginimų liktų ženkliai mažiau", - "Žinių radijui" trečiadienį sakė L. Graužinienė.

Antradienį šešių Lietuvos partijų lyderiai pasirašė nacionalinį parlamentinių partijų susitarimą, kuriame iškeltas tikslas iki 2025 m. Lietuvoje turėti 3,5 mln. gyventojų. Dokumentą pasirašiusios partijos sutarė siekti, kad per 2015-2020 metų laikotarpį emigracijos srautų rodiklis būtų žymiai sumažintas - nuo 18 iki 9 procentų. Taip pat susitarime įsipareigojama sukurti ilgalaikę nacionalinę programą, siekiant emigracijos ir reemigracijos bei migracijos srautų teigiamo balanso.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder