Seimo pirmininkė: būtinumo mažumos vyriausybei nėra

Seimo pirmininkė: būtinumo mažumos vyriausybei nėra

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydinus Dailiui Alfonsui Barakauskui, dabartinės sudėties Vyriausybė vis dar pajėgi veikti, o šis postas, kaip ir sutarta, vis dar priklauso Tvarkos ir teisingumo partijai.

Apie galimą Tvarkos ir teisingumo pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos spalio pabaigoje užsiminė Seimo vicepirmininkas, Socialdemokratų partijos narys Gediminas Kirkilas. Anot L. Graužinienės, ši pozicija yra vieno asmens nuomonė, neatspindinti visos partijos pozicijos.

"Iš kitų socialdemokratų nesu girdėjusi (tokių kalbų, - ELTA). Premjeras Algirdas Butkevičius ne vieną kartą yra pasakęs, kad tikrai koalicija dirba ir niekas koalicijoje nesikeičia. Tą patį galiu patvirtinti ir aš", - teigė Seimo vadovė, pridūrusi, kad turėti mažumos Vyriausybę valstybei yra "nesveika".

Pasak L. Graužinienės, naujo vidaus reikalų ministro kandidatūra vis dar yra Tvarkos ir teisingumo partijos reikalas ir kitos partijos nesiruošia į jį pretenduoti.

"Pagal koalicinį susitarimą, ta pozicija priklauso Tvarkos ir teisingumo partijai", - "Žinių radijui" kalbėjo Seimo pirmininkė.

Tvarkos ir teisingumo atstovai potencialiais kandidatais į Vidaus reikalų ministerijos vadovo postą neoficialiai yra įvardiję Kęstutį Bartkevičių, Jolitą Vaickienę, Remigijų Žemaitaitį ir Žimantą Pacevičių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder