Seimo neeilinės sesijos nebus

Seimo neeilinės sesijos nebus

Seimo nariams nepritarus neeilinės parlamento sesijos programai, ji nebus rengiama.

Už neeilinės sesijos programą balsavimo metu pasisakė 31 parlamentaras, prieš - 21, susilaikė 44.

Neeilinę Seimo sesiją buvo nuspręsta sušaukti atsižvelgiant į 48 parlamentarų prašymą, ją inicijavo Seimo konservatorių partijos frakcija. Opozicijos siūlymu į darbų programą turėjo būti įtrauktas apkaltos klausimas "darbiečiui" Vytautui Gapšiui, taip pat Politinių partijų įstatymo ir Baudžiamojo kodekso įstatymų pataisos, su alkoholizmo prevencija susiję klausimai.

V. Gapšys savo ruožtu po balsavimo pareiškė pritariantis opozicijos norui kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl jo galimybės toliau eiti Seimo nario pareigas ir šį klausimą žadėjo pats iškelti eilinės Seimo sesijos metu.

"Pritariu, kad kreiptųsi į Konstitucinį Teismą dėl manęs ir prašysiu, kad kovo 10 d. - net ne vėliau - būtų tai padaryta ir pabaigtas tas politikavimas", - Seime kalbėjo V. Gapšys.

Nors Seimo statutas numato, kad apkaltos procedūrą galima pradėti įsigaliojus apkaltinamajam nuosprendžiui, Seimo kanceliarijos Teisės departamentas pažymi, jog Konstitucinis Teismas kartą jau yra išaiškinęs, kad ši procedūra negali būti taikoma veikoms, padarytoms iki Seimo nario priesaikos davimo.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu V. Gapšys pripažintas kaltu dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo 2005-2006 metais, tuo tarpu "darbietis" Seimo nariu tapo 2008 metais. Teismas V. Gapšiui skyrė 3,6 tūkst. eurų baudą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder