Seimo nariai tikina nepamiršę Klaipėdos interesų

Seimo nariai tikina nepamiršę Klaipėdos interesų

Vakar Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su uostamiestyje išrinktais Seimo nariais. Kalbėta apie pajūrio politikų bendradarbiavimą bei Klaipėdos gyvenimo aspektus, kurie turėtų tapti ir valstybės prioritetu.

Pas merą į svečius užsukę Naglis Puteikis, Eugenijus Gentvilas, Simonas Gentvilas, Gintaras Vaičekauskas, Algimantas Kirkutis, Dainius Kepenis, Agnė Bilotaitė ir Irina Rozova (trūko Irenos Šiaulienės) pristatė V. Grubliauskui suburtą naują Seimo narių grupę, kurioje yra apie 30 Vakarų Lietuvos miestuose išrinktų seimūnų.

Meras savo ruožtu pristatė Seimo nariams klausimus, kurie itin aktualūs Klaipėdai: parama statomo baseino sporto inventoriui ir įrangai įsigyti, Šv. Jono bažnyčios statymo projektas, pietinės jungties tiesimo tarp Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir transporto koridoriaus specialiojo plano rengimas, Muzikinio teatro pastato rekonstrukcija, Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcija. Pateikti pasiūlymai dėl teisės aktų pakeitimo švietimo, paveldosaugos, teritorijų planavimo, valstybinės žemės valdymo srityse.

Be to, pateiktas ir prašymas koreguoti Alkoholio kontrolės įstatymą ir su juo susijusius teisės aktus, kad savivaldybių tarybos turėtų teisę nustatyti vietas ar teritorijas, kuriose būtų draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Reaguojant į klaipėdiečių skundus siūloma, kad įmonei, pageidaujančiai perkelti prekybos alkoholiniais gėrimais veiklą į kitą vietą, licencija būtų ne patikslinama ir papildoma, o išduodama nauja licencija su visais nustatytais licencijai išduoti reikalavimais. Ji būtų terminuota ir tik konkrečiai vietai.

A. Bilotaitė pažymėjo, kad visų Klaipėdoje išrinktų Seimo narių prioritetas yra miestas ir jo interesai. Ji siūlė imti pavyzdį iš kauniečių, kurie, spręsdami Kaunui reikšmingus dalykus, susivienija nepaisydami jų politinių pažiūrų.

N. Puteikio teigimu, svarbu, kad Klaipėda nebūtų "eliminuota" iš trijų svarbių komitetų, sprendžiančių ekonomikos, aplinkos ir savivaldos klausimus.

"Dalis klausimų yra orientuoti į atskirų ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų veiklą, kiti susiję su įstatymų leidybos iniciatyvomis. Tai yra Klaipėdai aktualios iniciatyvos ir sprendimai, dėl kurių reikėtų palaikymo, sveiko, teisėto ir legalaus lobizmo", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder