Seime pritarta Mažųjų bendrijų įstatymo tobulinimui

Seime pritarta Mažųjų bendrijų įstatymo tobulinimui

Seimas šiandien po pateikimo pritarė Mažųjų bendrijų įstatymo pataisoms, kuriomis reglamentuotas sklandesnis valstybinio socialinio draudimo įmokų administravimas.

Jomis remiantis, Juridinių asmenų dalyvių informacinėje sistemoje nuo šių metų rugsėjo 1 d. turės būti nurodomi ir mažosios bendrijos nariai (ne vien vadovas), kad būtų galima tinkamai užtikrinti valstybinio socialinio draudimo vykdymą ir valstybinio socialinio draudimo bei privalomojo sveikatos draudimo įmokų apskaičiavimą mažųjų bendrijų nariams.

Juridinių asmenų dalyvių informacinėje sistemoje bus sudarytos galimybės juridiniams asmenims pateikti jų dalyvių sąrašus elektroniniu būdu, kaupti, apdoroti ir tvarkyti duomenis ir informaciją apie juridinių asmenų dalyvius bei teikti dokumentus, duomenis ir informaciją turintiems teisę juos gauti fiziniams ir juridiniams asmenims (suinteresuotoms valstybės institucijoms).

Tokiu būdu Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos gaus mažųjų bendrijų narių duomenis, reikalingus jos funkcijoms vykdyti, iš informacinės sistemos automatiniu būdu.

Svarstymas Seime numatytas balandžio 23 d.

Mažųjų bendrijų įstatymas įsigaliojo 2012 m. rugsėjo 1 d., tai yra nauja įmonės forma. Mažoji bendrija yra ribotos atsakomybės privatusis juridinis asmuo. Mažąją bendriją gali steigti ne daugiau kaip 10 fizinių asmenų (gali būti ir vienas steigėjas).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder