Seime lankysis Tibeto dvasinis vadovas Dalai Lama XIV

Seime lankysis Tibeto dvasinis vadovas Dalai Lama XIV

Rugsėjo 12 d., ketvirtadienį, 10 val. Seime lankysis Tibeto dvasinis vadovas Jo Šventenybė Dalai Lama XIV. Susitikimas su Seimo nariais vyks Konstitucijos salėje (I r.). Tibeto dvasinis vadovas Lietuvoje viešės rugsėjo 11-14 dienomis.

トTai jau trečiasis šio iškilaus pasaulio dvasinio autoriteto vizitas Lietuvoje. 1990 m. Lietuvai paskelbus nepriklausomybę kovo 11 d., jau balandžio 3 d. gavome Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV sveikinimo telegramą, o netrukus sulaukėme jo vizito. Tuomet, kai Lietuvai buvo toks svarbus tarptautinės bendruomenės palaikymas, Dalai Lama XIV buvo su mumis ir skleidė viltį, kad siekiantys tiesos negali pralaimėti. Tai pasakytina ir apie Tibeto žmones, kuriems dabar kaip niekada reikalinga pasaulio parama ir reali pagalba. Apie tai nenuilsdamas ir keliaudamas po pasaulį kalba Dalai Lama XIV", - teigia Seimo Tarpparlamentinių ryšių Tibeto rėmimo grupės pirmininkė Dalia Kuodytė.

Susitikimas su Dalai Lama bus tiesiogiai transliuojamas Seimo interneto svetainėje ir per internetinę Lietuvos ryto televiziją - http://tv.lrytas.lt/live2.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder