Seimas vėl žada balsuoti dėl Darbo kodekso pataisų

Seimas vėl žada balsuoti dėl Darbo kodekso pataisų

Seimas ketvirtadienį ketina balsuoti dėl Darbo kodekso pataisų, įteisinančių darbuotojams palankesnes nuostatas.

Spalio 18 dieną po svarstymo projektui buvo pritarta, bet priimti dokumentą pritrūko parlamentarų balsų.

Pagal svarstytą projektą, kai abejojama dėl darbo santykius reglamentuojančių sutarčių sąlygų, jos bus aiškinamos darbuotojų naudai.

Seimas, pritaręs Socialinių reikalų ir darbo komitetui, po svarstymo pritarė siūlymui atsisakyti nenustatytos apimties darbo sutarčių, švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmę sutrumpinti viena valanda, išskyrus pagal sutrumpintą darbo laiko normą dirbančius darbuotojus.

Po svarstymo buvo pritarta, kad į Darbo kodeksą būtų sugrąžintos papildomos atostogos darbuotojams už ilgalaikį nepertraukiamąjį darbą toje pačioje darbovietėje, už darbą sąlygomis, jeigu yra nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų ir tokių nukrypimų negalima pašalinti, ir už ypatingą darbų pobūdį.

Pagal svarstytą projektą, papildomų atostogų trukmę, suteikimo sąlygas ir tvarką nustatytų ne kolektyvinės sutartys, o Vyriausybė.

Beje, vėliau Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Andrius Palionis Seimo posėdžio sekretoriate įregistravo pasiūlymą Seime svarstomam Darbo kodekso pakeitimo projektui, kuriame vėl siūlo palikti jau Seimo priimtą nuo 2017 metų sausio 1 d. įsigaliosiančio Darbo kodekso nuostatą, kad tokios atostogos būtų suteikiamos tik kolektyvinėse sutartyse nustatyta tvarka.

Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra žadėjęs, kad naujame Seime inicijuos naujo Darbo kodekso peržiūrą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder