Seimas tęs neeilinę sesiją

Seimas tęs neeilinę sesiją

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai konstatavus, kad praėjusią savaitę nutraukiant neeilinę sesiją buvo pažeista procedūra, Seimas ketvirtadienį grįžta ją tęsti.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį posėdyje nusprendė, kad vasario 17 dienos neeilinės Seimo sesijos posėdyje buvo pažeista Seimo nutarimo "Dėl Lietuvos Respublikos Seimo neeilinės sesijos darbų programos" pateikimo procedūra, numatyta Seimo statute.

Pasikonsultavusi su parlamento frakcijų vadovais, Seimo Pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė priėmė sprendimą ketvirtadienį vidurdienį sušaukti Seimo posėdį.

 

"Tikiuosi aktyvaus Seimo narių dalyvavimo ir viliuosi, kad posėdyje bus pašalinti visi procedūriniai pažeidimai", - sako Parlamento vadovė.

Seimo opozicijos konservatorius lyderis Andrius Kubilius tikisi, kad valdantieji svarstys neeilinei sesijai pasiūlytą turinį, o ne tik bandys ištaisyti savo padarytas procedūrines klaidas. Seimo vadovė tikina, kad tai ir bus padaryta.

Neeilinę Seimo sesiją buvo nuspręsta sušaukti, atsižvelgiant į 48 parlamentarų prašymą, ją inicijavo Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija. Opozicijos siūlymu į darbų programą turėjo būti įtrauktas apkaltos klausimas "darbiečiui" Vytautui Gapšiui, taip pat Politinių partijų ir Baudžiamojo kodekso įstatymų pataisos, su alkoholizmo prevencija susiję klausimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder