Seimas pritrūko pinigų kelionėms

Seimas pritrūko pinigų kelionėms

Dar tik spalis prasidėjo, o Seimas jau išleido beveik visus šių metų komandiruotėms skirtus pinigus. Todėl Seimo valdyba paskutiniame savo posėdyje šiam reikalui nusprendė papildomai atseikėti 40,5 tūkst. eurų. Ir to paties posėdžio metu valdyba palaimino iškart dar keturias parlamentarų komandiruotes bei dvi keliones į užsienį.

Metų pradžioje Seimo valdyba užsibrėžė tikslą parlamentiniam turizmui išleisti ne daugiau nei 357,68 tūkst. eurų. Tačiau numatytos lėšos sparčiai nyko ir dabar jų beveik nebeliko. Todėl nuspręsta, kad šiemet bus galima „pravažinėti“ jau 398,17 tūkst. eurų. Daugiausiai papildomai - net 32 tūkst. eurų - komandiruotėms gaus komitetai.

Tame pačiame posėdyje Seimo valdyba nusprendė, kad Seimui kurį laiką būtų geriau atsikratyti opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus. Jis iki spalio 8-osios viešės Ukrainoje, kur netgi padirbės ir dėstytoju - skaitys paskaitą apie Lietuvos patirtį integruojantis į ES. Iškart iš ten jis persikels į Austriją, kur iki spalio 12 d. dalyvaus Tarptautinio respublikonų instituto rengiamoje konferencijoje. Tris dienas pailsėjęs Lietuvoje, A.Kubilius spalio 16-18 dienomis dalyvaus Švedijos moderatų partijos kongrese. Tiesa, ši išvyka mokesčių mokėtojams nekainuos.

Birutė Vėsaitė išsiprašė, kad valdyba ją spalio 9-12 dienomis leistų į Baltarusiją, kur ją lydės komandiruočių liūtas Emanuelis Zingeris. Pora stebės šios šalies prezidento rinkimus. Gal tokia kontrolė nulems, kad Baltarusijos vadovu bus išrinktas nebe pirmasis ir vienintelis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka?

Benediktas Juodka spalio 12-14 dienomis išleidžiamas į Švediją, o Arvydas Vidžiūnas - į Vokietiją. Taip pat palaimintos ir trijų parlamentarų - Jaroslavo Narkevičiaus, Stasio Šedbaro bei Sergejaus Ursulo - asmeninės kelionės į užsienį, tad ir šių politikų jų darbovietėse artimiausiu metu nematysime.

O štai pačių trokštamiausių kelionių Seimo valdyba nepalaimino: niekas iš Parlamento narių nebus išleistas nei į Meksiką, kur vyks antikorupcinė konferencija, nei į Indoneziją, kur vyks Pasaulinis moterų parlamentarių forumas.

„Prašymo vykti į Meksiką bei Indoneziją niekas ir nepateikė, Seimas gavo nevardinius kvietimus kam nors iš Parlamento ten atstovauti. Tokie kvietimai paprastai siunčiami Seimo pirmininkei. Kadangi kvietimams nepritarėme, tai ir neaišku, kas būtų ten važiavę. Tik aišku, kad į Indoneziją tikrai nebūtų vykę Emanuelis Zingeris ar Egidijus Vareikis, mėgstantys komandiruotes, nes ten turėtų būti siunčiama kas nors iš moterų“, - „Vakaro žinioms“ paaiškino Seimo kanceliarijos darbą kuruojantis Seimo valdybos narys Algirdas Sysas.

Parlamentaro teigimu, papildomų lėšų komandiruotėms skirta, nes Seimo kanceliarijai pavyko sutaupyti. Be to, esą metų pradžioje komandiruotėms pinigų buvo skirta pernelyg mažai, todėl net ir taupant jų neužteko.

„Taupoma buvo labai smarkiai, į nereikalingas keliones nieko neišleidžiame. Aišku, neišleisti kolegos, švelniai tariant, nesidžiaugia. Paskutiniame posėdyje, pavyzdžiui, nepritarėme Donato Jankausko komandiruotei į Bulgariją. Neišleidome, nes ten turėjo vykti renginys „Šeima be sienų“, o komandiruotėms buvo prašoma lėšų iš nenumatytoms komandiruotėms skirtų išlaidų. Tos išlaidos jau pasibaigusios, be to, manome, kad kadangi D.Jankauskas dirba ne Socialinių reikalų ir darbo komitete, šeimos klausimai su juo nesusiję. Ir jei jau kas nors turėtų važiuoti, tai ne D.Jankauskas“, - įsitikinęs Parlamento narys A.Sysas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder