Seimas patikslino, kam bus teikiama informacija apie giminystės ryšius

Seimas patikslino, kam bus teikiama informacija apie giminystės ryšius

Informacija apie giminystės ir svainystės ryšius galės būti teikiama teisėtvarkos subjektams, mokesčių administravimo institucijoms teisės aktų nustatytoms funkcijoms atlikti; Seimo komisijoms - įstatymų, Seimo nutarimų nustatyta tvarka pavestiems uždaviniams įgyvendinti.

Tai įteisino Seimas, priėmęs Gyventojų registro įstatymo pataisas. Už jas balsavo 95 Seimo nariai, 1 buvo prieš, 4 susilaikė.

Priimtomis pataisomis praplečiamas Gyventojų registre tvarkomų asmens duomenų sąrašas, subjektų, turinčių teisę gauti asmens veido atvaizdą ir parašą, skaičius. Patikslinama, kam bus teikiama informacija apie asmens giminystės ir svainystės ryšius, papildomas informacijos apie giminystės ryšius gavėjų sąrašas.

Informacija apie giminystės ryšius galės būti teikiama Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai jos teisės aktų nustatytoms funkcijoms atlikti; notarams - paveldėjimo byloms tvarkyti ir nustatyti, ar nėra įstatymų nustatytų apribojimų sudaryti sandorius su artimaisiais giminaičiais.

Tokia informacija taip pat bus teikiama asmenims, kuriems įstatymų nustatyta teisė spręsti Lietuvos Respublikos pilietybės klausimus, konsuliniams pareigūnams - kai to reikės konsulinei veiklai atlikti, taip pat nustatyti, ar nėra įstatymų nustatytų apribojimų sudaryti santuoką ir sandorius su artimaisiais giminaičiais; Nekilnojamojo turto registro tvarkytojui - kai bus įregistruojami nekilnojamieji daiktai, įgyti nuosavybėn įgyjamąja senatimi.

Nustatyta, kad veido atvaizdas, pirštų atspaudai ir parašas galės būti teikiami tik teisėtvarkos ir asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus išduodančioms institucijoms. Veido atvaizdas ir parašas galės būti teikiami valstybės institucijoms juridinę galią turinčių dokumentų gamybai tik esant asmens sutikimui.

Veido atvaizdas galės būti teikiamas finansų įstaigoms tik tų asmenų, kuriems ketinama suteikti finansines paslaugas, susijusias su rizikos prisiėmimu. Veido atvaizdas bus teikiamas sveikatos priežiūros įstaigoms nenustatytos asmens tapatybės pacientų asmens tapatybei patvirtinti ir (ar) nustatyti, taip pat notarams ir antstoliams - teisės aktų nustatytoms funkcijoms atlikti, kai to reikės kaip papildomos asmens identifikavimo priemonės asmens tapatybei nustatyti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder