Seimas panaikino Arvydo Vidžiūno teisinę neliečiamybę

Seimas panaikino Arvydo Vidžiūno teisinę neliečiamybę

Seimas, atsižvelgęs į generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimąsi, panaikino greitį viršijusio Seimo nario konservatoriaus Arvydo Vidžiūno teisinę neliečiamybę.

Už laikinosios tyrimo komisijos pasiūlytą rezoliuciją dėl sutikimo suvaržyti Seimo nario A. Vidžiūno laisvę ketvirtadienį balsavo 88 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 5 parlamentarai.

Gegužės 8 d. generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas išankstinio susitikimo suvaržyti Seimo nario A. Vidžiūno laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje.

Generalinio prokuroro kreipimesi pažymima, kad balandžio 18 d. Seimo nariui A. Vidžiūnui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už tai, kad jis pernai gruodžio 5 d. kelyje Vilnius-Prienai-Marijampolė, vairuodamas automobilį važiavo 122 kilometrų per valandą greičiu ir šioje vietoje nustatytą 70 kilometrų per valandą greitį viršijo 52 kilometrais.

Anot D. Valio, šiais veiksmais A. Vidžiūnas pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir padarė Administracinių teisė pažeidimų kodekso pažeidimą.

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder