Savivaldybių rinkimuose prasideda išankstinis balsavimas

Savivaldybių rinkimuose prasideda išankstinis balsavimas

Rinkėjai, kurie savivaldos rinkimų dieną - vasario 27-ąją - negalės atvykti į rinkimų apylinkę atlikti savo pilietinės pareigos, tą padaryti gali balsuodami iš anksto. Trečiadienį ir ketvirtadienį rengiamas išankstinis balsavimas.

Balsavimą iš anksto pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą organizuoja konkrečios savivaldybės rinkimų komisija.

Balsuoti bus galima iš anksto parengtose patalpose, esančiose pastate, kuriame yra savivaldybės mero ar administracijos direktoriaus darbo vieta.

Nuo vasario 23-iosios, trečiadienio, iki vasario 25-osios, penktadienio, bus sudaryta galimybė balsuoti specialiuose paštuose tiems rinkėjams, kurie dėl sveikatos ar amžiaus yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose. Taip pat tiems, kurie atlieka privalomąją ar tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirba pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje. Specialiuose paštuose turės galimybę balsuoti ir atliekantys arešto ar laisvės atėmimo bausmę.

Balsavimas namuose bus rengiamas nuo penktadienio iki šeštadienio. Jis organizuojamas pagal apylinkės rinkimų komisijos patvirtintą balsuojančių namuose rinkėjų sąrašą ir vykimo pas rinkėjus grafiką.

Balsuoti namuose gali tik neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi asmenys, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės rinkimų dieną patys negali atvykti į rinkimų apylinkę. Svarbu, kad jie būtų pateikę Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose. Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, rinkėjų prašymai balsuoti namuose pateikiami apylinkių rinkimų komisijoms.

Balsuojant iš anksto specialiame pašte ar namuose reikia turėti asmens dokumentą ir rinkėjo kortelę. Rinkėjo kortelės reikia kreiptis į rinkimų komisiją, arba balsuojant specialiame pašte - į įstaigos, kurioje yra rinkėjas, vadovą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos informacinio telefono numeris - 1855.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks ateinantį sekmadienį, vasario 27-ąją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder