Savaitgalį šlapdribą keis lijundra

Savaitgalį šlapdribą keis lijundra

Tie, kas tirpstantį sniegą palaikė pavasario pranašu, turės dar pakentėti. Lietuvos orai kaprizingi, žiema dar ne vieną kartą gali parodyti savo kietą charakterį, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Penktadienio naktį bus apsiniaukę. Sniegas, šlapdriba (vietomis smarkus sniegas). Kai kur rūkas, lijundra. Plikledis. Vėjas pietryčių, rytų, 5–10 m/s. Žemiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 šalčio.

Dieną debesuota. Daug kur nedideli krituliai. Vietomis rūkas. Vėjas besikeičiančios krypties, 3–8 m/s. Aukščiausia temperatūra 0–2 laipsniai šilumos.

Šeštadienio naktį kai kur nedideli krituliai, daugiausia sniegas, dieną be žymesnių kritulių. Kai kur rūkas, lijundra. Vėjas silpnas. Temperatūra naktį 0–5 laipsniai šalčio, dieną nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos.

Sekmadienį – be žymesnių kritulių. Vėjas silpnas. Temperatūra naktį 2–7, vietomis iki 10 laipsnių šalčio, dieną 0–5 laipsniai šalčio.

Pagal klimatinius duomenis vasaris mūsų šalyje dar tipiškas žiemos mėnuo – su sniegu, dažnomis pūgomis, o kartais ir speigu. Šio vasario pradžia buvo nelabai būdinga įprastiems vasario mėnesiams. Dažnas Atlanto ir pietinių ciklonų apsilankymas į Lietuvą atnešdavo gana šiltus, drėgnus, tarpais su rūkais orus.

Sausio pabaigoje per atlydį nutirpo beveik visas sniegas, tačiau nuo vasario pirmųjų dienų neretai snigo. Tad baltas sniego apklotas vėl užklojo žemę visoje Lietuvoje. Jo storis labai nevienodas: daugelyje rajonų dabar jis svyruoja tarp 2 ir 7 cm, rytiniame Lietuvos pakraštyje 12 cm, o kai kur pietrytiniuose rajonuose ir pajūryje, išskyrus Nidą, nesiekia ir 1 cm.

Oro temperatūra išsilaikė ne žiemiškai aukšta. Naktimis ji dažniausiai vos nukrisdavo žemiau nulio, o dienomis ne kartą pakildavo iki teigiamų reikšmių. Paros vidutinė temperatūra pastoviai viršijo standartinę klimato normą. Sostinėje ji buvo 2–4 laipsniais aukštesnė už normą, o kai kuriomis dienomis net ir 6 laipsniais.

Kartais atrodydavo, kad pavasaris beldžiasi į duris, ypač saulėtomis dienomis. Tokie orai paprastai būdingi kovo, o ne vasario pradžiai. Žinoma, pavasario artėjimo požymiai jaučiami tik vasario pabaigoje – saulė diena iš dienos teka vis ankščiau, pamažu šiltėja, į vasario pabaigą pradeda nykti sniego danga.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder