Saulius Skvernelis apie STT tyrimą: esu informuotas tiek, kiek man reikia būti informuotam

Saulius Skvernelis apie STT tyrimą: esu informuotas tiek, kiek man reikia būti informuotam

Premjeras Saulius Skvernelis nelinkęs komentuoti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pradėto ikiteisminio tyrimo dėl galimo piktnaudžiavimo atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją. Jis taip pat nesiėmė kalbėti apie kratą Finansų ministerijoje, apie žiniasklaidoje minimą esą neigiamos STT išvados sulaukusį Šarūną Kliokį. 

„Esu informuotas apie tuos veiksmus, susijusius su atliekamu ikiteisminiu tyrimu, yra sąsajų su „Lietuvos energija“. Jūs manęs neklausinėkite apie pavardes, pavardės man neįdomios. Žinau apie faktą, dėl ko ikiteisminis tyrimas pradėtas yra. Esu informuotas tiek, kiek man reikia būti informuotam“,- į žurnalistų klausimus atsakinėjo Premjeras S. Skvernelis. 

Kaip ELTA jau skelbė, nustatyta, kad Finansų ministerijai pateikta įslaptinta informacija apie vieną iš kandidatų į UAB „Lietuvos energijos“ Stebėtojų tarybą galimai buvo neteisėtai atskleista asmenims, kurie neturėjo teisės su tokia informacija susipažinti. 

Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras. 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder