Rytoj - Klaipėdos olimpinių didvyrių sutikimas

Rytoj - Klaipėdos olimpinių didvyrių sutikimas

Penktadienį Klaipėdoje planuojamas iškilmingas mūsų miesto olimpinių didvyrių - sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio, jo trenerio Bronislavo Vyšniausko ir kineziterapeuto Eugenijaus Vizbaro sutikimas. Jie pirmą kartą sunkiosios atletikos sporto šakos istorijoje į Klaipėdą parvežė olimpinį bronzos medalį.

Sutikimo šventė vyks rytoj nuo 12 val. Klaipėdos miesto centre, prie kavinės "Vyšnia" (Herkaus Manto g. 1).

Liesis dainos

"Bus pastatyta nedidelė scena, koncertuos Vilius ir Violeta Tarasovai, Steponas Januška ir grupė "Man-go". Mūsų didvyriams yra pinami ąžuolo vainikai ir ruošiama kitokių staigmenų. Specialiai šventę organizuojame per pietų pertrauką, kad galėtų ateiti kuo daugiau klaipėdiečių ir šiaip sportui prijaučiančių miesto svečių. Laukiame visų", - sakė vienas iš renginio organizatorių, buvęs profesionalus sunkiaatletis, pastaruoju metų į verslą pasinėręs Ramūnas Vyšniauskas.

Taip pat prie renginio organizavimo prisideda broliai Mindaugas ir Gintaras Bendžiai bei renginių vedėjas Remigijus Žiogas.

"Džiugu, kad pats Ramūnas su draugais ėmėsi organizuoti šią šventę. Tai sveikintinas ir gražus pavyzdys. Planavome ir mes organizuoti sutikimą, bet mus aplenkė", - teigė Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius.

Priminsime, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį 25-erių klaipėdietis A. Didžbalis Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpiados svorio kategorijos iki 94 kg varžybų dvikovėje surinko 392 kg. Jis išrovė 177 kg ir išstūmė 215 kg sveriančią štangą. Rovimo rungtyje klaipėdiečio rezultatas buvo antras, o stūmimo - trečias.

Bendroje įskaitoje jis liko trečias ir pasipuošė bronzos medaliu.

Aukso medalis atiteko 27-erių metų iraniečiui Sohrabui Moradžiui (Sohrab Moradi), surinkusiam 403 kg (rovimas - 182 kg, stūmimas - 221 kg). Antrąją vietą užėmė 30-metis baltarusis Vadzimas Stalcovas su 395 kg (rovimas - 175 kg, stūmimas - 220 kg). Varžybose dalyvavo 18 dalyvių.

Internete - nuoširdi padėka

Po varžybų A. Didžbalis minėjo, kad už šiuos pasiekimus turi būti dėkingas savo komandai ir visiems sporto sirgaliams, kurių palaikymą jis jautė olimpiados metu.

"Turiu geriausią pasaulyje trenerį Bronislavą Vyšniauską, geriausią pasaulyje kineziterapeutą Eugenijų Vizbarą ir pačią geriausią palaikymo komandą. Tai mūsų bendras darbas ir pasiektas rezultatas. Vienas šios savo olimpinės svajonės nebūčiau įgyvendinęs", - duodamas interviu "Vakarų ekspresui" sakė A. Didžbalis.

Jis savo "Facebook" paskyroje rašė tokius žodžius: "Jau nebeliko baimės, viskas po truputį rimsta. Mes turime tai, ko ilgus metus siekėme - bronza grįžta į Lietuvą! Ačiū buvusiems šalia, kentėjusiems mano emocijas. Ačiū tiems, kurie kartu jaudinosi, palaikė, tikėjo visa širdimi ir kėlė štangą kartu, sėdėdami prie TV ekranų. Visais Jumis didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad visada esate šalia manęs!"

Taip pat jis teigė, kad Klaipėda yra jo sėkmės miestas.

"Klaipėdoje gyvenu jau daugiau nei septyneri metai. Čia man labai patinka, tai mano sėkmės ir pergalių miestas. Klaipėdoje jaučiuosi savas. Šis miestas įaugo į kraują. Kitur savęs neįsivaizduoju. Gražus ir Vilnius, tačiau savęs ten kol kas neįsivaizduoju. Klaipėdoje žinau visas vietas, patinka pasivaikščioti Klaipėdos poilsio parke ar pajūriu, pabūti gryname ore. Klaipėda kiekvienais metais vis gražėja, tai nuostabu", - kalbėjo olimpinis prizininkas.

Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris B. Vyšniauskas pabrėžė, kad iškovoti olimpinį medalį - didis pasiekimas.

BRANGUS LAIMIKIS. Štai šį olimpinį bronzos medalį rytoj Aurimas Didžbalis parodys klaipėdiečiams. AFP-scanpix nuotr.

"Džiaugiuosi, kad mes kovojome taktiškai, ir tai pasiteisino. Galėjo visko būti, tačiau mūsų darbas ir tikėjimas - pasiteisino. Užtildėme skeptikus, kurie sakė, kad neva tai gausime "baranką" ir nuleidę galvas važiuosime namo. Mes išties dirbome iš širdies ir nusipelnėme medalio. Kai dirbi iš širdies, negailėdamas jėgų ir laiko, tada ir Dievulis myli bei padeda. Tai pirmasis sunkiosios atletikos medalis olimpinių žaidynių istorijoje ir reikia tuo džiaugtis", - kalbėjo treneris.

Olimpinis bronzos medalis - toli gražu ne pirmas skambus A. Didžbalio pasiekimas. Klaipėdietis praėjusiais metais tapo absoliučiu Europos čempionu, skynė laurus ir pasaulio čempionate, ne kartą gerino sunkiosios atletikos rekordus.

"Pasiekimai išties patys kalba už save. Mes galbūt dabar to nesuprantame, bet po kelerių metų suprasime ir vertinsime", - įsitikinęs B. Vyšniauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder