Rusnės seniūnas Valdemarą Tomaševskį ragina nespjaudyti namuose, kuriuose gyvena

Rusnės seniūnas Valdemarą Tomaševskį ragina nespjaudyti namuose, kuriuose gyvena

Ne vieną dešimtmetį Rusnėje gyvenantis dabartinis salos seniūnas Voitechas Deniušas mano, kad retorika apie lietuvių, o ne lenkų integraciją Lietuvoje kenkia tiek lenkų, tiek Lietuvos įvaizdžiui. Seniūnas pabrėžia, kad Lietuvoje nuo seno gražiai sugyveno visos tautos, todėl dienraštyje "Respublika" trečiadienį pareikštas europarlamentaro Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovo Valdemaro Tomaševskio pasakymus apie lietuvių integraciją Lietuvoje jis laiko nesąmone.

Taip Pamario krašto valdininkas reaguoja į buvusio Seimo nario, europarlamentaro V. Tomaševskio pareiškimus, kad esą ne lenkai, o lietuviai turi integruotis Vilniaus krašte.

"Tie ekstremistiniai pasisakymai, kurių pagrindas yra politinis žaidimas, yra nesąmonė. Lietuvoje visą laiką nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės draugiškai gyveno visos tautos. Kokiais būdais atėjo lenkai į Vilnių ir kaip gimė lietuviai lenkuose - visa tai yra istorija. Ir nereikia fantazuoti. Gyvenome valstybėje ir saugojome ją, o Tomaševskis nori ją ardyti. Tai yra blogai", - Eltai sakė Rusnės vadovas, pats priklausantis lenkų tautinei mažumai.

V. Deniušas V. Tomaševskį bei kitus tautiečius paragino gerbti šalį, kurioje gyvena.

"Reikia gyventi, gerbti savo valstybę. Jeigu ateini ir šituose namuose gyveni ir pradedi spjaudytis - atsiprašau, bus apspjaudyti namai. Tai kenkia ir lenkų įvaizdžiui, ir valstybės įvaizdžiui, ir nereikia to daryti", - teigė Rusnės seniūnas.

Kaip jau ELTA skelbė, daug diskusijų sukėlė trečiadienio dienraščio "Respublika" publikacija, kurioje europarlamentaras V. Tomaševskis, paklaustas, kaip lenkų tautinės mažumos atstovai turėtų integruotis į Lietuvos visuomenę, prastai mokėdami lietuviškai, tvirtino, kad lenkai Lietuvoje gyveno visada, ir būtent lietuviai turėtų integruotis. "Tai jūs turite šitame krašte integruotis, nes jūs čia atvažiavote. Jūsų protėviai čia turi integruotis. O mes neturime integruotis. Čia mūsų žemė", - "Respublikai" sakė V. Tomaševskis.

Kai kurie Lietuvos politikai ir politologai V. Tomaševskį paragino atsakingiau reikšti mintis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder