Rolandas Paksas: Kam tas perdėtas triukšmas - belieka spėlioti

Rolandas Paksas: Kam tas perdėtas triukšmas - belieka spėlioti

STT Vilniaus valdybos pareigūnai, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl galimai organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu, atliko tolesnei tyrimo eigai reikšmingų dokumentų poėmį politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje, Vidaus reikalų ministerijoje ir jai bei pavaldžiose įstaigose bei dešimtyje įmonių.

Iš viso vakar atlikta apie 40 kratų ir dokumentų poėmių bendrovėse ir 11-os su galimai nusikalstama veika susijusių asmenų gyvenamose bei darbo vietose. STT pareigūnai kartu su ikiteisminį tyrimą kontroliuojančiais prokurorais aiškinasi VRM 2013-2014 m. daugiau kaip 27 mln. litų (daugiau nei 7,8 mln. eurų) vertės viešojo pirkimo konkurso organizavimo aplinkybes.

Įtariama, kad įmonės, laimėjusios šį pirkimą, vadovai iš anksto sutarė su tam tikrais asmenimis, kad laimėjimo atveju vėliau už tai bus atsilyginama. Šiuo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad įmonės už suteiktas neteisėtas paslaugas atsilygindavo.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas „Vakaro žinioms“ sakė galintis tik spėlioti, kodėl likus mažiau nei dviem mėnesiams iki savivaldos rinkimų surengta dar viena krata partijos būstinėje, nors pareigūnai reikiamus dokumentus galėjo pasiimti per pirmąją kratą pernai. Jis neatmetė galimybės, kad taip tiesiog prieš rinkimus norėta priminti, esą „Tvarkos ir teisingumo“ pavadinimas figūruoja ikiteisminiame tyrime.

„Tačiau kaip yra iš tikrųjų - sunku pasakyti. Aš vėliau atvažiavau į darbą, kai kolegos iš STT būstinėje jau darbavosi: kaip niekad korektiški, mandagūs. Pasiėmė keletą segtuvų su partijos buhalteriniais dokumentais. Į mano klausimą, ar jų negalėjome pristatyti patys, neatsakė. Sunku pasakyti, ar tai susijęs su politika, su rinkimais. Tikiuosi, kad ne. Duok Dieve, kad tas tyrimas greičiau baigtųsi ir tiesa būtų nustatyta. O kam tas perdėtas triukšmas - belieka spėlioti. Tačiau iki šiol manau, kad byla yra pritempta“, - tvirtino R.Paksas.

STT praneša, kad naujų įtariamųjų tarp partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių neatsirado. Tyrimą trukdo tai, kad negali būti apklaustas Seimo narys Rimas Ručys, tebeturintis teisinę neliečiamybę, o kviestas į apklausą kaip specialusis liudytojas jis atsisakė duoti parodymus. Specialiojo liudytojo statusą turi ir vidaus reikalų eksministras Dailis Barakauskas, kurį pareigūnai jau apklausė.

Įtariamaisiais anksčiau buvo įvardyti prodiuseris Rolandas Skaisgirys, buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius, buvęs ministro D.Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis, įmonės „Pradas Media“ vadovas Justinas Garliauskas ir bendrovės „NT Service“ vadovas Peisachas Kačerginskis.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder