Rolandas Paksas apie Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimą: "daėdė" žmogų

Rolandas Paksas apie Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimą: "daėdė" žmogų

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas sako esąs nustebęs vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko apsisprendimu trauktis iš užimamų pareigų.

"Vakar 9 val. aš kalbėjau su Ministru Pirmininku A. Butkevičiumi ir mes sutarėme, kad ministras D. A. Barakauskas gali dirbti, ir aš su šita informacija išėjau iš Ministro Pirmininko ir tą informaciją paviešinau", - ketvirtadienį partijos centrinėje būstinėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė "tvarkiečių" lyderis.

R. Paksas neslėpė, kad trečiadienį antroje dienos pusėje kalbėjęs su D. A. Barakausku ir iš jo išgirdęs nusistatymą dirbti.

"Šiandien aš išgirdau naujieną, kad dėl sveikatos būklės (man neetiška būtų kalbėti, kas per problemos, to sakyti nenorėčiau, tai pakankamai rimta) jis yra įteikęs pareiškimą ir, mano žiniomis, pareiškimas yra patenkintas", - kalbėjo R. Paksas.

Klausiamas, ar ministro sveikatos būklė pasikeitė per naktį, R. Paksas sakė, kad šis klausimas adresuotas ne jam.

"Galbūt", - lakoniškai atsakė partijos Tvarka ir teisingumas lyderis ir išvengė konkretaus, atsakymo, ar tai reiškia, jog D. A. Barakausko pasitraukimas nebuvo derintas su partija. R. Paksas "tvarkiečių" deleguoto ministro pasitraukimą įvertino žemaitišku posakiu: "daėdė žmogų".

Kalbėdamas apie naująjį vidaus reikalų ministrą, R. Paksas teigė jo kandidatūrą derinsiąs su Premjeru A. Butkevičiumi. Galutinai dėl to apsispręs partijos valdymo organai, bus tariamasi ir su Prezidente Dalia Grybauskaite.

"Ir aš manau, kad Lietuva be vidaus reikalų ministro neliks. Aš turiu tokį įtarimą", - sakė R. Paksas.

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas taip pat neslėpė nerimo dėl valdančiosios koalicijos ateities - esą šie įvykiai parodys, ar koalicija turi stuburą. Iš pradžių esą buvo tikrintas "darbiečių" stuburas, o dabar atėjo eilė "tvarkiečiams". R. Paksas neatmetė galimybės, kad "tvarkiečių" vietą koalicijoje norėtų užimti liberalai ar konservatoriai, tačiau Premjeras A. Butkevičius asmeniškai deklaravo darbą koalicijoje.

Naujasis vidaus reikalų ministras, anot R.Pakso, greičiausiai bus partinis - tai nebus sudėtinga 17 tūkst. narių turinčiai partijai, bet neatmetė, jog gali būti ir žmogus iš šalies.

Premjeras A. Butkevičius pareiškė, kad D. A. Barakauskas per daug pasitikėjo savo komanda, skelbia lrytas.lt.

"Atsistatydinti ministras norėjo jau po operacijos, nebuvo jokių dar skandalų", - teigė Premjeras apie D. A. Barakausko atsistatydinimą ir pridūrė, kad tuomet prašęs ministro padirbėti, bet po trečiadienį įvykusio pokalbio nuspręsta jo prašymą tenkinti

"Jis per daug pasitikėjo savo kabinetu, o kai nereikia atsiskaitinėti, kai kam atsirado proga papiktnaudžiauti tarnybine padėtimi", - sakė Premjeras, komentuodamas klausimą, ar D. A. Barakauskas nebuvo silpniausias iš ministrų.

Apie tai, ar yra kitas kandidatas į VRM ministro postą, A. Butkevičius teigė, jog kandidato neturi, be to, nėra kalbėta su Seimo Pirmininke ar "Tvarkos ir teisingumo" lyderiu R. Paksu.

A. Butkevičius patvirtino, kad D. A. Barakauskui jokie įtarimai, susiję su viešųjų pirkimų skandalu ar STT kratomis partijos būstinėje, nėra pareikšti.

"Ne kartą sakiau, kad jei tokie įtarimai būtų pareikšti, ne tik jam tiesiogiai, bet ir jo patarėjams, kurie dirbo kartu ir organizavo tuos negerus dalykus, jam taip pat būtų taikoma atsakomybė", - ketvirtadienį žurnalistams sakė Premjeras.

A.Butkevičius teigė, kad D. A. Barakauskas suteikė per didelius įgaliojimus savo patarėjams ir ministrams, kas ir galėjo lemti susiklosčiusią situaciją. Premjero teigimu, nepaisant to, kad gyvename demokratiškoje valstybėje, vis dėlto kontrolė ir atskaitomumas yra būtini.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder