Renatai Cytackai duota laiko iki antradienio

Renatai Cytackai duota laiko iki antradienio

Vienintelė neatsistatydinusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota energetikos viceministrė Renata Cytacka gali atsistatydinti iki antradienio vakaro. Priešingu atveju jos bendrapartietis Jaroslavas Neverovičius nebus teikiamas energetikos ministru, o viceministrę atleis laikinai J. Neverovičių keisiantis žmogus.

Tai pirmadienio vakarą specialiojoje LRT laidoje „Kokių pokyčių tikėtis antroje D. Grybauskaitės kadencijoje?“ sakė socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Mes nusprendėme, kad jeigu ji neatsistatydins iki antradienio vakaro, tai paprasčiausiai Ministras Pirmininkas neteiks J. Neverovičiaus kandidatu į energetikos ministrus ir laikinai paskirtas ministras ją atleis“, - sakė A. Sysas.

Kaip ELTA jau skelbė, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pasirašė įsakymą, kuriuo asmeniniu prašymu iš darbo atleido viceministrus Aleksandrą Spruogį ir Žydrūnę Juodkienę. Tuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota viceministrė Renata Cytacka tokio prašymo nepateikė.

Reaguodamas į tai Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad R. Cytacka neišliks pareigose, nes jos kompetencija yra žema.

Viceministrų atsistatydinimai - tąsa valdančiųjų politinio apsisprendimo iki Vyriausybei grąžinant perrinktai Prezidentei Daliai Grybauskaitei įgaliojimus atstatydinti visus viceministrus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder