Remigijus Šimašius: Vilniui reikės skolintis 70 mln. eurų

Remigijus Šimašius: Vilniui reikės skolintis 70 mln. eurų

Išrinktasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius neišsižada planų parduoti „Vilnius veža", ieškoti strateginio investuotojo „Air Lituanica" kompanijai ir teigia, kad savivaldybei bus būtina skolintis 70 milijonų eurų einamosioms išlaidoms padengti.

Komentuodamas savo ir būsimos sostinės savivaldybės tarybos darbą, R.Šimašius teigė, kad jame bus daugiau atvirumo, bendruomeniškumo ir efektyvių sprendimų. Nepaisant to, būsimasis meras teigė, kad savivaldybės išlaidų apmokėjimui bus skolinamasi.

„Yra labai aišku, kad šių metų suplanuotas biudžetas yra deficitinis, žiūrėk, jau ketvirtis metų ir praėjo, ir nematau jokių savivaldybės pastangų, kad būtų pasiskolinti tie pinigai, o šiaip ar taip reikės skolintis 70 mln. eurų, kad būtų atlyginimai išmokėti, gatvės apšviestos (...) Tą reikės daryti, ir tai bus tikrai labai sunki užduotis", - kalbėjo R. Šimašius.

Rinkimus laimėjęs liberalas dar kartą pabrėžė, kad dabartinio mero sukurta taksi kompanija „Vilnius veža" bus parduota, tuo tarpu oro linijų bendrovės „Air Lituanica: likimas dar neaiškus.

„Išnagrinėsiu viską detaliai, ar įmanoma realizuoti tą planą, kuris buvo nuo pradžių - surasti strateginį investuotoją (...) Jeigu tai neįmanoma, (savivaldybei, - ELTA) reikės sklandžiai išeiti iš tos aviakompanijos valdymo, nes šiaip ar taip tai yra dešimtadalis viso finansinio metinio minuso", - sakė R. Šimašius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder