Remigijus Šimašius sieks tapti Liberalų sąjūdžio pirmininku, Eugenijus Gentvilas turėtų vesti partiją į rinkimus

Remigijus Šimašius sieks tapti Liberalų sąjūdžio pirmininku, Eugenijus Gentvilas turėtų vesti partiją į rinkimus

Liberalų sąjūdžio lyderiai sutarė, kad partijos vicepirmininkas Vilniaus meras Remigijus Šimašius birželį dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose, o vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas sieks tapti rinkimų sąrašo lyderiu.

„Liberalai yra pasiryžę dirbti ir iš naujo užsitarnauti Lietuvos žmonių pasitikėjimą. Priėmiau labai svarbų sprendimą – kandidatuosiu į Liberalų sąjūdžio pirmininkus, nes jaučiu atsakomybę prieš partijos kolegas ir visus mus palaikančius žmones“, – partijos pranešime cituojamas sostinės meras R.Šimašius.

R.Šimašius taip pat liberalų vardu atsiprašo nusivylusių žmonių, kurie tiki liberalais ir sąžininga bei atvira politika, kai ligšiolinis partijos lyderis Eligijus Masiulis sulaukė įtarimų dėl kyšininkavimo.

Prieš pat liberalų vadovų spaudos konferenciją nuo penktadienio laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapęs pirmasis vicepirmininkas Antanas Guoga antradienį pasiskelbė pasitraukiantis iš partijos. Anksčiau antradienį partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius patvirtino, jog partija svarstys A.Guogos pašalinimo klausimą, po jo prieštaringų pareiškimų partijos atžvilgiu, gavusi tokį valdybos narės Julijos Mackevič teikimą.

„Priėmiau sunkų sprendimą išeiti iš Liberalų sąjūdžio. Jau išsiunčiau prašymą skyriui ir Valdybai dėl išstojimo. Neketinu laikytis įsikibęs postų. Jei kolegos nemato galimybių dirbti kartu, nebūsiu kliūtimi jų tolesniam veikimui“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ antradienį pranešė politikas.

Partijos atstovas spaudai Martynas Čerkauskas BNS sakė, kad antradienį gautas A.Guogos prašymas, kuriame jis informuoja išstojantis iš Liberalų sąjūdžio.

A.Guoga kaip partijos pirmasis vicepirmininkas laikinuoju vadovu tapo praėjusią savaitę, kai iš pirmininko pareigų pasitraukė įtarimų dėl kyšio ėmimo sulaukęs ligšiolinis liberalų vadovas E.Masiulis. Jis taip pat atsisako Seimo nario mandato.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį. Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu.

Birželio 11 dieną Liberalų sąjūdžio valdyba nusprendė šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder