Ragina susilaikyti nuo komentarų "Facebook" tinkle

Ragina susilaikyti nuo komentarų "Facebook" tinkle

Iki 15 valandos prie balsadėžių jau atėjo 25,83 procento rinkėjų. Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas politikus taip pat įspėja susilaikyti nuo rinkimų komentarų savo "Facebook" socialinio tinklo paskyrose.

Pridėjus rinkėjus, kurie Seimo rinkimuose balsavo iš anksto (neskaitant balsavusiųjų užsienyje), bendras rinkėjų aktyvumas iki 15 val. siekė beveik 32,5 proc.

Iki 14 val. savo valią buvo pareiškę 21,88 proc. rinkėjų, anot Z. Vaigausko, 2012 m. Seimo rinkimuose iki 14 val. rinkėjai balsavo aktyviau - tuomet prie balsadėžių buvo atėję 25,85 proc. balsuotojų.

Z. Vaigauskas taip pat apgailestavo, kad rinkimų rytą maždaug pusvalandžiui buvo sutrikusi VRK sistemos veikla, tačiau pirmininkas pažymėjo, kad komisijos apylinkėse galėjo dirbti "offline" režimu.

"Sistema buvo atstatyta, tai įvyko dėl didelio perkrovimo, vienu metu atvykus labai daug rinkėjų", - spaudos konferencijos metu kalbėjo Z. Vaigauskas.

VRK vadovo duomenimis, policija kol kas nėra pradėjusi ikiteisminių tyrimų dėl galimų pažeidimų rinkimų metu, tačiau komisiją yra pasiekę nusiskundimai dėl rinkimų agitacijos, galimų balsų pirkimo atvejų.

"Labai apmaudu, kad kai kurie žymūs žmonės (...) draudžiamu rinkimų agitacijos laiku į savo "Facebook" paskyras deda atsiliepimus, už ką jie balsavo", - kalbėjo Z. Vaigauskas, pridūręs, kad VRK svarsto galimybę tokiems asmenims surašyti administracinius teisės pažeidimų protokolus.

VRK pirmininko pavaduotojos Lauros Matjošaitytės teigimu, policijos pareigūnai gavo 31 pranešimą dėl galimų pažeidimų, daugiausiai iš didžiųjų šalies miestų.

"Alytuje buvo gautas pranešimas, kad buvo vežami rinkėjai, vienas kandidatas bendravo su rinkėjais daugiau nei 20 min. Šiauliuose rinkėjai trukdo dirbti komisijai, vyksta kažkokie konfliktai. Vilniaus rajone vežami rinkėjai, kurie yra galimai papirkti, asocialūs, neblaivūs asmenys atvyksta į apylinkes. Kaune gautas pranešimas, kad rinkėjai pasirašinėja pieštuku, Kupiškyje autobusiukas stovi su kandidato reklama", - užfiksuotus skundus vardijo L. Matjošaitytė.

ELTA primena, kad balsuoti savo apylinkėje su asmens tapatybę įrodančiu dokumentu sekmadienį galima iki 20 val. vakaro.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder