Prokuroras: žiniasklaidą pasiekė ir daugiau slaptos informacijos

Prokuroras: žiniasklaidą pasiekė ir daugiau slaptos informacijos

Žiniasklaidą buvo pasiekusi ne tik nutekinta valstybinės reikšmės paslaptis, bet ir tarnybinės paslapties lygio informacija, ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškino valstybės paslapties atskleidimą tyrę prokurorai.

"Neliečiant informacijos dėl valstybinės paslapties, dėl kurios buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas, galiu pasakyti, kad ikiteisminio tyrimo metu atitinkamos žiniasklaidos priemonės būstinėje buvo rastos dokumentų kopijos su tam tikromis įslaptinimo žymomis, bet tai buvo informacija, nesusijusi su valstybės paslaptimi", - pirmadienį Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje žiniasklaidai sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir Korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintas Ivanauskas

Pasak prokuroro, atskiras ikiteisminis tyrimas dėl šių duomenų nutekinimo nebuvo pradėtas, nes ši informacija, kaip vėliau paaiškėjo, sudarė tarnybinę, o ne valstybinę paslaptį, jos įslaptinimo laikas buvo pasibaigęs, be to, buvo įsiteisėjusi senatis.

"Tiesiog buvo informuotos atitinkamos valstybės institucijos, Valstybės saugumo departamentas, kad tokio pobūdžio informacija buvo rasta. Šios institucijos atliko vidinius patikrinimus ir, manau, padarė reikiamas išvadas. Tikiuosi, ateityje tai taip pat bus tam tikra prevencija", - sakė G. Ivanauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder