Prokurorai nežino, kur šiuo metu tiksliai yra Vladimiras Romanovas

Prokurorai nežino, kur šiuo metu tiksliai yra Vladimiras Romanovas

Lietuvos prokurorams ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnams nėra žinoma tiksli žlugusio Ūkio banko pagrindinio akcininko Vladimiro Romanovo buvimo vieta, nors žiniasklaida ne kartą skelbė apie jo tariamą buvimą Rusijoje.

Generalinė prokuratūra praneša, kad Lietuvos, Serbų bei Bosnijos ir Hercegovinos pareigūnai susitiko aptarti ikiteisminius tyrimus dėl Ūkio banko, Balcan Invest banko (steigėjai Ūkio bankas ir ŪBIG), "Birač" grupės įmonių ir kitų susijusių veikų.

Praėjusią savaitę Serbijos Respublikos sostinėje Banja Luka įvykusiame koordinaciniame pasitarime, kuris surengtas tarpininkaujant Eurojustui, aptarti būdai, kaip išvengti abejose valstybėse atliekamų ikiteisminių tyrimų dubliavimo bei dvigubos galimai kaltų asmenų atsakomybės. Per pasitarimą Lietuvos ir Serbijos pareigūnai taip pat susitarė dėl glaudaus bendradarbiavimo būdų, kaip paspartinti tarptautinį susižinojimą ir užtikrinti kuo spartesnį bei išsamesnį bylų tyrimą abiejose valstybėse.

"Susitikimo esmė buvo kaip greičiau ir optimaliau galėtume keistis informacija, kad abiejose valstybėse atliekami tyrimai būtų atlikti kuo greičiau", - pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Simonas Minkevičius.

Prokurorų duomenimis, "Ūkio banko" skylė šiuo metu yra apie 1,28 mlrd. litų. Prokurorai yra apriboję V. Romanovo teises į jo namą Kaune bei poilsio namus Nidoje.

ELTA primena, kad rugpjūčio pradžioje prokurorai paskelbė tarptautinę V. Romanovo paiešką.

V. Romanovas iš Lietuvos dingo gegužės pradžioje. Verslininkas tikino, kad Maskvoje lankosi verslo reikalais, ten sušlubavo jo sveikata, todėl nusprendė pasigydyti Rusijos sostinėje.

Vėliau prokurorai ir FNTT tyrėjai gavo pažymą iš Rusijos medikų, kad buvusį Ūkio banko savininką ištiko insultas. Pareigūnai jį siekia apklausti Ūkio banko žlugimo byloje dėl galimo 50 mln. litų iššvaistymo. Jam grįžus ruoštasi pateikti įtarimus.

Paskelbus tarptautinę asmens paiešką Rusijos pareigūnai turėtų nustatyti V. Romanovo buvimo vietą ir informuoti apie tai Lietuvos teisėsaugos pareigūnus. Pastarieji turi gauti teismo leidimą verslininką suimti.

Jeigu rusai sulaikys V. Romanovą, reikės per mėnesį parengti ekstradicijos prašymą. Jį nusiuntus Rusija sprendžia, ar tai nėra politinis susidorojimas ir ar nėra kitų kliūčių išduoti verslininką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder