Profsąjungos apskundė sprendimą pastumti mitingą toliau nuo sostinės centro

Profsąjungos apskundė sprendimą pastumti mitingą toliau nuo sostinės centro

Profesinės sąjungos Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apskundė Vilniaus savivaldybės sprendimą neleisti rengti mitingo sostinės centre.

Sostinės savivaldybė mitingą profsąjungoms pasiūlė organizuoti prie "Siemens" arenos.

"Skundą įteikėme, įregistravome teisme ir jis bus per tris dienas išnagrinėtas. Jį grindžiame tuo, kad savivaldybė nedavė motyvuoto atsakymo, kodėl ji neišdavė leidimo, o paskirdama, nurodydama kitą vietą ji nesuderino su pareiškėjais, kaip to reikalauja įstatymas", - Eltai sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Profsąjungų konfederacijos vadovas savivaldybės atstovų sprendimą vertino kaip valdžios baimę išgirsti žmones ir priminė, kad ir šalies Konstitucija numato galimybę piliečiams taikiais protestais, akcijomis reikšti savo nuomonę.

"Mes manome, kad susirinkę ten žmonės pareikš savo nuomonę apie Vyriausybės darbą. Savivaldybei ir Vyriausybei vadovauja tos pačios partijos žmonės. Jeigu savivaldybė neduoda leidimo, tai gal ta partija kažko bijo? Jei bijo žmonių, tai jaučia kažką ne taip, kaip priklauso, daranti", - svarstė A. Černiauskas.

Renginio organizatoriai tikina, jog mitingas nėra atšaukiamas, svarstoma, kaip elgtis, jeigu teismas nepanaikins savivaldybės sprendimo.

Rugsėjo 29 d. 11 val. rengiami piketai prie tam tikrų ministerijų bei darbdavių organizacijų būstinių, o 12 val. planuojamas mitingas V. Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės rūmų.

Tą dieną pagrindinę demonstraciją Briuselyje rengia Europos profesinių sąjungų konfederacija ir Belgijos profsąjungos. Protestas nukreiptas prieš Europos Sąjungos vyriausybių planus taupyti žmonių sąskaita.

Lietuvoje bus reikalaujama nedidinti maisto produktų kainų, kelti minimalų darbo užmokestį, grąžinti atimtas pensijas, stabdyti nelegalų darbą ir šešėlinę ekonomiką, kurti realias darbo vietas ir skatinti ekonomikos augimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder