Profesinės sąjungos gruodžio 10-ąją organizuoja masinį mitingą

Profesinės sąjungos gruodžio 10-ąją organizuoja masinį mitingą

Nepatenkintos vykdoma išlaidų mažinimo politika ir vienašališkais Vyriausybės veiksmais sprendžiant darbo santykius reglamentuojančius klausimus profesinės sąjungos gruodžio 10 dieną Vilniuje organizuoja protesto mitingą, kuriame, tikimasi, dalyvaus keli tūkstančiai darbuotojų. Prie jų turėtų prisidėti ir pensininkai.

Ketvirtadienį įvykusioje spaudos konferencijoje 6 profesinių sąjungų atstovai kalbėjo, jog Vyriausybė ilgą laiką ignoruoja darbuotojų atstovų reikalavimus didinti minimalią mėnesinę algą, visus su darbuotojais susijusius klausimus sprendžia nepasitarusi su socialiniais partneriais, o dirbančiųjų padėtis nuolat prastėja.

Dėl šios priežasties profesinės sąjungos imasi rengti masinę protesto akciją, kad atkreiptų tiek valdžios, tiek visuomenės dėmesį į skurdžiausių gyventojų sluoksnių problemas.

"Minimalaus atgynimo didinimo peripetijos tęsiasi jau pusantrų metų (...) Premjerui pasakėme: galime sėstis prie derybų stalo, bet nepriiminėkite sprendimų nepasitarę su mumis. Kadangi jie šito nedaro, mes einame į gatves", - kalbėjo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius, ir pabrėžė, kad protesto mitingo tikslas nebus reikalauti Vyriausybės atsistatydinimo.

"Mitingas bus ne politinis, tad nesiruošiame reikalauti Vyriausybės atsistatydinimo. Tačiau bus duodamas rimtas signalas visiems, kad reikia kitaip valdyti valstybę ir žiūrėti, ne koks bus deficitas, o kaip nedaug uždirbantis žmogus galėtų išgyventi", - kalbėjo A. Kvedaravičius.

Protesto akcijos organizatorių tikinimu, bendradarbiaujama su policija, bus stengiamasi užtikrinti rimtį mitingo metu, todėl langai ar vitrinos nebus daužomi.

"Darome viską, kad Graikijos variantai nepasikartotų, nebūtų ekstremizmo atvejų. Dirbame su policija ir užtikrinsime, kad protestas būtų be langų daužymo", - sakė A. Kvedaravičius.

Profesinių sąjungų atstovai išsakė reikalavimus nuo 2012 metų padidinti minimalų darbo užmokestį iki 1000 litų, padidinti biudžetinio sektoriaus darbuotojų bazinę mėnesio algą ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį, mažinti darbo jėgos apmokestinimą.

Taip pat profesinės sąjungos siekia, kad būtų sumažintos komunalinių paslaugų ir būtiniausių maisto produktų kainos, darbo santykius reglamentuojantys teisės aktai būtų keičiami tik sutarus su profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder